Wedstrijdverslag Hel van het Noorden

28 november vond de Hel van het Noorden plaats, op het Eemskanaal te Groningen. Maar liefst 21 Aegir ploegen verschenen aan de start!

De allereerste boot van de dag was er meteen een van Aegir, de heren Bakker en Hesselink. De heren werden uiteindelijk in een veld met veel opkomend talent knap 3e! De andere 2-’s van MGZ, werden 13e en 15e.

De dames verschenen op volle oorlogssterkte aan de start. 11 dames verschenen op het Eemskanaal in de skiff. Mejuffrouw Kolkman kwam uit het verre Amsterdam, maar niet zonder resultaat, want ze werd 2e in het zwaarst bezette veld van de dag, een ontzettend knappe prestatie! Ook in het lichte veld deed mejuffrouw Duijn goede zaken, en werd 2e!

Mejuffrouw van Ommeren kwam uit in het M18 1x veld, waar ze goede zaken deed en op de 4e plaats eindigde. De andere dames hebben ook laten zien dat er hard wordt getraind, en gaan zich nu richten op de NKIR en profieltesten.

In het 2e blok verschenen ook een aantal mannelijke skiffeurs aan de start. De heer Schop werd in het LHSB 1x veld 3e, op een paar plaatsen gevolgd door de heer Veldhuis, die 8e werd in het LH 1x veld. De heer van den Hoogen werd in het J18 1x veld 7e.

De omstandigheden waren een beetje Hels, maar het kan een stuk slechter. Ondanks dat de tent van de livestream weg werd geblazen tijdens een hagelbui, hield het weer zich verder redelijk gedeisd, met af en toe een flinke bui. Het was weer een prachtige editie van de Hel, op naar de NKIR!

Kolkman_Hel