Huizen

West-SA-ide

West-SA-ide

Sinds vele jaren is West-SA-ide innig verbonden met de roeivereniging. Zonder Aegir geen West-SA-ide en zonder West-SA-ide geen Aegir. Het is een wedstrijdhuis en derhalve dient elke bewoner natuurlijk intraining te zijn geweest. Het ritme van een wedstrijdroeier is een speciale en vereist niet alleen veel van hemzelf, maar ook van zijn omgeving. Er is geen enkele dynamiek die kan tippen aan het samenlevingsverband van de West-SA-side.

Ajeto

Ajeto

Ajeto, niet louter het oudste competitiehuis van de G.S.R. (de dato 1878), maar ook hét huis met een ware blikkenkast. Een prachtig pand met erfstukken van huisgenoten weleer, roeiattributen van de K.N.S.R.B. en een boot zo loodrecht op de evenaar dat ons door menig bedevaarder de weg naar het heilige Houten wordt gevraagd. Kom gerust langs voor een bijzondere ontmoeting die u niet snel zult vergeten, en donder als de bliksem van de trap af!

Huize homo

Huize H.O.M.O

Al sinds jaren is House of the motherfucking Oosterweg de hoeksteen van wedstrijdroeiend Aegir. Meedere malen leverde dit huis driekwart van den Oude Vier. Het is dan ook een waar heren wedstrijdhuis. Het huis kenmerkt zich door zijn roze muren en de doordringende bloemengeur.

't Tuinhuysch

't Tuinhuysch

't Tuinhuysch is Aegir haar oudste, mooiste en traditie-rijkste verenigingshuis. Gesticht in 1991 door drie zware ballen van zwaar'91 . Tegenwoordig is 't Tuinhuysch te vinden aan de Turfsingel 22, gekenmerkt door een rijkje flora en fauna. Het huis is hofleveranciervan preasides, Oude Vier roeiers, zwarte jassen en BoWa-chaufferus.

zwarte stip.png

Zwarte Stip

Huize 'de Zwarte Stip' is het Aegir-huis dat hemelsbreed het dichtst bij Aegir ligt en tevens het oudste Aegir-huis wat nooit verhuisd is. Waar het vroeger een zwaar wedstrijdhuis was, bewonen na de grote volksverhuizing voornamelijk lichte pikken het huis en woont er een excuuscompo.

witte huysch.jpg

Witte Huysch

Sinds 2016 bestaat het Witte Huysch. Het imponerende witte pand, met rode voordeur, vormt een lichtpunt in het verpauperde Westerhaven. Het huis is een bolwerk van competitieroeiers, en is met 9 bewoners het grootste Aegirhuis. Ook heeft het al talloze commissieleden, enkele bestuursleden en zelfs een praeses aangeleverd. De GK is een prachtige tentoonstelling van Aegir memorabilia, met onder andere de skiff van dhr. Hamming, een Aegir postercollage, een koekoeksklok en een drankkast gemaakt vaan een oude boot, met daarin exotische dranksoorten. Ook zult u een meterslange trechter vinden waaruit u op zeer efficiënte wijze een borrel kan nuttigen. 

DSC_0136.JPG

Chateau

Gelegen aan de Nieuwe Boteringestraat, staat Aegir haar jongste huis. Opgericht in 2019 en bekend door het iconische handteken die letterlijk en figuurlijk gehanteerd wordt door haar bewoners en consorten. Holy kroegjoly, het zijn de mannen op ‘Teau. Chateau is een Aegir-mannenhuis bestaande uit uitsluitend Bar Commissie leden. Deze mannen zijn naast het iconische zwarte hemd ook te vinden in de illustere Chateaulo’s (zoals te zien op de foto). Chateau is een veelzijdig kasteeltje, de hallen worden bijgestaan door majestueuze zalen als een rokershok zonder afgebladderd behang (brandschoon!), een riant balkon en een unieke wijnkelder. Naast het materiele kenmerkt het huis zich door een dagelijks pot Queen of Hearts, het geijkte Chateau Vivat, ijzersterke PR-strategieën en het slammen van Claws. Er wordt hard gepolderd tijdens 9 uur koffietijd, gebroederlijk word je even later een bak aangenaaid, ook dat is Chateau.