Huizen

Huizen
Villa 't Tuinhuysch

Villa 't Tuinhuysch

't Tuinhuysch is Aegir haar oudste, mooiste en traditie-rijkste verenigingshuis. Gesticht in 1991 door drie zware ballen van zwaar'91. Tegenwoordig is 't Tuinhuysch te vinden aan de Turfsingel 22, gekenmerkt door een rijkje flora en fauna. Het huis is hofleverancier van preasides, Oude Vier roeiers, zwarte jassen en BoWa-chauffeurs.

Huizen
De Zwarte Strip

De Zwarte Strip

Huize 'de Zwarte Stip' is het Aegir-huis dat hemelsbreed het dichtst bij Aegir ligt en tevens het oudste Aegir-huis wat nooit verhuisd is. Waar het vroeger een zwaar wedstrijdhuis was, bewonen na de grote volksverhuizing voornamelijk lichte pikken het huis en woont er een excuuscompo.

Huizen
West-SA-ide

West-SA-ide

Sinds vele jaren is West-SA-ide innig verbonden met de roeivereniging. Zonder Aegir geen West-SA-ide en zonder West-SA-ide geen Aegir. Het is een wedstrijdhuis en derhalve dient elke bewoner natuurlijk intraining te zijn geweest. Het ritme van een wedstrijdroeier is een speciale en vereist niet alleen veel van hemzelf, maar ook van zijn omgeving. Er is geen enkele dynamiek die kan tippen aan het samenlevingsverband van de West-SA-side.

Huize H
Huize H

Huize H

Al sinds jaren is House of the motherfucking Oosterweg de hoeksteen van wedstrijdroeiend Aegir. Meerdere malen leverde dit huis driekwart van den Oude Vier. Het is dan ook een waar heren wedstrijdhuis. Het huis kenmerkt zich door zijn roze muren en de doordringende bloemengeur.

Huizen
Ajeto

Ajeto

Ajeto, niet louter het oudste competitiehuis van de G.S.R. (de dato 1878), maar ook hét huis met een ware blikkenkast. Een prachtig pand met erfstukken van huisgenoten weleer, roeiattributen van de K.N.S.R.B. en een boot zo loodrecht op de evenaar dat ons door menig bedevaarder de weg naar het heilige Houten wordt gevraagd. Kom gerust langs voor een bijzondere ontmoeting die u niet snel zult vergeten, en donder als de bliksem van de trap af!

Huizen
Witte Huysch

Witte Huysch

Sinds 2016 bestaat het Witte Huysch. Het imponerende witte pand, met rode voordeur, vormt een lichtpunt in het verpauperde Westerhaven. Het huis is een bolwerk van competitieroeiers, en is met 9 bewoners het grootste Aegirhuis. Ook heeft het al talloze commissieleden, enkele bestuursleden en zelfs een praeses aangeleverd. De GK is een prachtige tentoonstelling van Aegir memorabilia, met onder andere de skiff van dhr. Hamming, een Aegir postercollage, een koekoeksklok en een drankkast gemaakt vaan een oude boot, met daarin exotische dranksoorten. Ook zult u een meterslange trechter vinden waaruit u op zeer efficiënte wijze een borrel kan nuttigen. 

Huizen
Chateau

Chateau

Gelegen aan de Nieuwe Boteringestraat, staat Aegir haar jongste huis. Opgericht in 2019 en bekend door het iconische handteken die letterlijk en figuurlijk gehanteerd wordt door haar bewoners en consorten. Holy kroegjoly, het zijn de mannen op ‘Teau. Chateau is een Aegir-mannenhuis bestaande uit uitsluitend Bar Commissie leden. Deze mannen zijn naast het iconische zwarte hemd ook te vinden in de illustere Chateaulo’s (zoals te zien op de foto). Chateau is een veelzijdig kasteeltje, de hallen worden bijgestaan door majestueuze zalen als een rokershok zonder afgebladderd behang (brandschoon!), een riant balkon en een unieke wijnkelder. Naast het materiele kenmerkt het huis zich door een dagelijks pot Queen of Hearts, het geijkte Chateau Vivat, ijzersterke PR-strategieën en het slammen van Claws. Er wordt hard gepolderd tijdens 9 uur koffietijd, gebroederlijk word je even later een bak aangenaaid, ook dat is Chateau.

Huizen
Radeburgcht

Radeburgcht

De Radeburgcht is tot nu toe het enige gemengde Aegirhuis. De Burgcht, gelegen aan de Herebinnensingel, wordt bewoond door 6 Aegir-leden, bestaande uit drie heren en drie dames. Met twee kamers in de kelder (ravecave) heeft het huis een originele indeling. Het huis levert wedstrijdroeiers, stuurtjes, bestuursleden, coaches en op zijn tijd zelfs een fanatieke compo. De huiskat, welke bij de dierenarts staat ingeschreven als Leonard/Leopold, maar doorgaans door het leven gaat als Leo, vult zijn dagen met het openscheuren van broodzakken, overgeven en dingen van de muur trekken. Tevens beschermt hij de Burgcht tegen de terreur van de VindiKat.

Huizen
Villa Vechtstraat

Villa Vechtstraat

Villa Vechtstraat is dan misschien een van de nieuwere Aegir huizen maar het heeft al een lange geschiedenis met (oud)wedstrijdroeiers en velen Aegir attributen. Onze GK die in de kleuren is geschilderd van een oude Aziatische oorlogsvlag, en antieke houten boot die aan het plafond hangt zorgen voor een mooie sfeer. S’ochtends wanneer de brakke bewoners uit bed komen, zijn de wedstrijdroeiers alweer thuis van een ochtendtraining, om bij het ontbijt te bespreken wat wij gaan koken als avondmaaltijd. De liefde voor koken van de meeste bewoners is ook terug te zien op huisavond als wij er soms uren staan om het vervolgens binnen 5 minuten naar binnen te werken. Nu hebben wij dit jaar ook een mooie muziekinstallatie kunnen toevoegen aan het huis waar we hele straat mee kunnen voorzien aan muziek. Dit samen zorgt allemaal voor een prachtig huis waar wij mee trots op kunnen zijn met zijn allen.

Huizen
Villa Vedette

Villa Vedette

-

Huizen
Huize Okke

Huize Okke

Huize Okke bestaat sinds 2010, maar mag zich pas sinds 2022 een Aegir huis normen en is daarmee het jongste Aegir huis. Het wordt bewoond door zeven vrouwelijke competitieroeiers. Eenieder van hen draagt haar steentje bij aan de vereniging; als bestuur, commissielid of in de boot. Liggend aan de Parkweg, vlakbij Ajeto, wordt u verwelkomt met een heerlijke geur van versgebakken brood. Daarzo boven bakkerij Beukeveld, is dit paleisje gevestigd.