Disputen

SSS

SSS

Syncicaat der Studenten Stuurlieden
Het Syncicaat der Studenten Stuurlieden is het oudste dispuut van Aegir en werd zelfs een dag voor de allermooiste roeivereniging van Nederland opgericht, namelijk op 6 februari 1878. Elk jaar sluit het belangrijkste deel van de eerstejaars-wedstrijdsectie zich aan bij ons gezelschap; de wedstrijdstuurtjes. Met de tips en ticks die wij in ons lange bestaan hebben opgebouwd onderstuenen wij hen.
Mene Mene Tekel!

Zwarte Jassen logo

Zwarte Jassen

Zware heren wedstrijddispuut
Een zware bal is een roeier die officieel meer dan 72.5 kilo weegt. Officieus wordt het onderscheid veel eerder gemaakt. Namelijk op basis van de psychische en lichamelijke capaciteiten van de roeier. Een typische zware roeier wordt gekenmerkt, als we de lichte pikken mogen geloven, door een gebrek aan intelligentie en een overschot aan gestoorde motoriek. De lichte pikken hebben het deze ene keer bij het rechte eind. Deze gebreken worden echter ruimschoots gecompenseerd door een overvloed aan kracht en massa.
Het voornaamste kenmerk van dit dispuut is de zwarte bomber met een groot wit plakkaat met daarop 'Aegir' en een schitterende rode ster. Niet perse gewichte, maar het bezit van ballen, waaghals en een goed gevoel voor feest en dames waren, en zijn nog steeds, de doorslaggevende kenmerken van de Zwarte Jassen dragers.

Ran foto.jpeg

RAN

Dames wedstrijddispuut
'Zijt gij doordrongen tot de bronnen der zee, en hebt gij door de geheimenissen van de waterdiepten gewandeld?'
God Aegir is getrouwd met Ran. Reeds in de vorige eeuw zagen een aantal Aegir dames zich genoodzaakt zich te verenigen om zo nog een beetje weerstand te bieden aan al het mannelijk geweld, zij werden hierin geïnspireerd door deze godin. Zo geschiedde dat het wedstrijddamesdispuut Ran werd opgericht.

Filia

Filia

Dames wedstrijd- en competitiedispuut
In 2014 is het dispuut opgericht door negen actieve wedstrijd- en competitiedames van Aegir, waarmee ze tot op het heden niet alleen het jongste, maar ook het enige gemengde damesdispuut op de vereniging zijn. Normaal gesproken leven wedstrijdroeisters en competitieroeisters veelal in gescheiden werelden, maar bij Filia komen ze in een klein stukje mintgroen en zilver samen. Dit maakt dat wij, als Filia, Aegir representeren op veel verschillende facetten, zowel op het water als op het land. Zo bevat Filia een WK-roeister, meerdere Aegir roeirecordhoudsters, maar ook bestuursleden, commissieleden en actieve borrelaars!

Zwaarst

Zwaarst

Heren competitiedispuut
Zwaarst, het heren competitiedispuut van de G.S.R. 'Aegir'. De donkerblauwe bomberjacks zijn vanaf ver al te herkennen. Ze worden gedragen door ietwat schreeuwerige gasten met een groot ego, misschien iets te arrogant, maar extreem capabel.. Daarom is Zwaarst een dispuut dat sinds haar oprichting in 2004 een kweekvijver is geworden van commissieleden, bestuursleden en af en toe zelfs een wedstrijdroeier.

Aeva

Aeva

Dames competitiedispuut
Aeva, het damesdispuut van de G.S.R. 'Aegir' sinds 2010. Het dames roeien is pas het being van de 20e eeuw een fenomeen. Roeien was voor een dame van goeden huize een zeer ongepaste bezigheid: dames dienden niet in een ander bootje te stappen dan het huwelijks bootje. Jaren later is het dames roeien niet meer weg te denken van de vereniging en het competitieroeier is groter dan ooit. Aeva heeft de afgelopen 10 jaar voor actieve roei- en borrelleden gezorgd. Naast de trainingen gaat menig Aeva door het spahok of als commissielid. Aanwezigheid op borrels is 100%, waardoor de bodyshots een terugkomend fenomeen zijn