Maatschappelijk Aegir

Aegir organiseert jaarlijks verscheidene evenementen voor Jeugdfonds Sport&Cultuur Groningen!

Leden van Aegir hebben het privilege om zowel te mogen studeren, te kunnen sporten en zich sterk te kunnen ontwikkelen tijdens hun studententijd in de stad Groningen. Helaas geldt dit niet voor alle inwoners van de Stad, zeker als men in acht neemt dat in vergelijking met andere steden, de inkomensongelijkheid relatief groot is in Groningen. Als gevolg hiervan zijn kansen tot zelfontwikkeling niet voor iedereen gelijk. Om ongelijkheid van kansen te bestrijden doet Aegir en haar leden graag wat terug voor hun stadsgenoten.

FuOiNf5T_400x400.jpg

Alle liefdadigheids-evenementen die Aegir onderneemt zijn ten behoeve van het Jeugdfonds Sport&Cultuur Groningen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Aegir haar missie rijmt met het voorgaande wat zorgt voor een fijne, gerichte samenwerking. Aegir organiseert of participeert de volgende evenementen:

Kerstdiner

Kerstdiner.jpg

Het jaarlijkse Kerstdiner is een mooi moment voor Aegir-leden om samen te komen en ten behoeve van het goede doel met elkaar te proosten op het afgelopen, en nieuwe jaar. De opbrengst van de wijnverkoop wordt gedoneerd aan het Jeugdfonds Sport&Cultuur.

Schoolroeien

Al sinds jaren komen verschillende middelbare scholen op Aegir om te leren roeien. Hiermee worden scholieren geënthousiasmeerd voor niet alleen het roeien, maar tevens lichamelijk beweging in het algemeen. Wilt u meer weten over het schoolroeien? Mail dan naar c2@gsraegir.nl.