Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Carrièredag

De Business Group biedt u een breed scala aan plenaire lezingen en workshops, alwaar Oud Aegir-leden komen vertellen over de connectie tussen hun lidmaatschap en hun carrière.

Wilt u naast de Carrièredag op de hoogte blijven van de activiteiten van de Business Group? Like dan de facebook pagina van de Business Group.

Carrièredag 2017.jpg

Sprekers 2017

Marina Validzic

In 2007 ben ik lid geworden van Aegir. Als actief lid ben ik in mijn eerste jaar competitie roeier geweest en ik heb in de eerstejaars dames acht van 2008 geroeid. In 2009 heb ik eerstejaars licht gecoacht. Hoogtepunt hierbij was het winnen van het klassement met EJL09! Verder ben ik actief geweest in de KEI commissie in 2009 en 2010 en ben ik tot 2014 lid geweest van de Bestuurs advies commissie.

Sinds 2015 werk ik bij Yacht (onderdeel van de Randstad Groep) als recruitment consultant. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor een team van interim professionals (coaching en begeleiding, o.a. op het gebied van personal branding en het voorbereiden op sollicitatiegesprekken) en voor het recruitment proces binnen het vakgebied Finance. Mijn tijd bij Aegir heeft mij veel geleerd over netwerken, iets wat in mijn huidige werk centraal staat. Ik vertel jullie daar op 11 mei graag meer over.

marina.jpg

Dick Hofland

Ik ben lid geweest van 1972 tot 1978. Ik heb drie jaar wedstrijdgeroeid en ben in het eeuwfeestjaar 1977/78 fiscus/penningmeester geweest. Na het wedstrijdroeien heb ik nog een aantal jaren met de (toen bekende) Böllenvier met enige regelmaat aan regionale wedstrijden in NL (met als hoogtepunt de jaarlijkse Pinksterwedstrijden in Delfzijl!) en buiten NL (Duitsland en Frankrijk) meegedaan.

Ik werk als fiscalist bij Linklaters, LLP, een internationaal advocatenkantoor met hoofdkantoor in Londen. Ik ben daar partner. Daarvoor ben ik partner geweest bij (i) Loyens & Volkmaars; (ii) Freshfields en (iii) De Brauw Blackstone Westbroek.

Deelname aan het bestuur (en verantwoordelijk zijn voor de boekhouding) is een goede (en harde!) leerschool geweest voor mijn professionele carrière. De discipline en het doorzettingsvermogen dat nodig is om iets te bereiken in de sport hebben in belangrijke mate eraan bijgedragen dat ik mij heb kunnen ontwikkelen in een omgeving waar constant gepresteerd moet worden. Om alvast één cliché te verklappen: werken is topsport!

dick.jpg

Meike Lubbers

In 2005 ben ik lid geworden van Aegir (voornamelijk omdat mijn broer al bij Aegir roeide en ik al door het Aegir gevoel gepakt was voordat ik überhaupt begon met studeren). Ik heb in de Overnaadse 4 en de eerstejaars damesacht van 2006 geroeid en heb nog een jaar eerstejaars zwaar gestuurd. Daarnaast ben ik nog enkele jaren actief geweest en heb ik in de Blik-commissie gezeten en een paar jaar zwaar 1 gecoacht tijdens de Blik-periode.

Sinds 2014 werk ik bij De Haan Advocaten en Notarissen als strafrechtadvocaat. Ik verdedig mensen die worden verdacht van het plegen van een strafbaar feit. Het is prachtig werk waarbij ik mensen help die zich in een moeilijke situatie bevinden. Het is soms ook zwaar werk, omdat ik met allerlei verschillende soorten mensen en lastige situaties te maken krijg. In mijn tijd bij Aegir heb ik geleerd hard te werken en ergens helemaal voor te gaan. Die arbeidsethos komt goed van pas in de advocatuur.

lubberes.jpg

Anke Smilde

Ik ben in de BLIK van 2011 lid van Aegir geworden. Tijdens mijn tijd in Groningen heb ik geroeid in de Club Acht, Overnaedsche Vier, Aeva Acht en heb ik de dubbel twee bokaal gestart. Daarnaast kreeg ik van zitting nemen in commissies maar geen genoeg: PR, EJW, Lustrum toneel, LenteBLIK en RUC. Uiteraard mocht een Aeva bestuur ook niet ontbreken. Bij Delta Lloyd zit ik in het Management Traineeships. Momenteel ben ik daar bezig met mijn derde opdracht. Deze oefen ik uit in de functie van Product Owner en projectleider op de afdeling Klant, Merk en Digitaal. Op verschillende manieren heeft Aegir mij geholpen in mijn professionele loopbaan, zoals het kunnen inzetten van mijn ervaringen in commissie werk voor het gebruik van voorbeelden tijdens mijn sollicitatie. En uiteraard om nu ook te kunnen shinen in de Delta Lloyd bedrijfsacht ;-).”

Toelichting workshop persoonlijke ontwikkeling in een traineeship:
"Traineeships zijn gewild onder net afgestudeerde studenten, vaak omdat er binnen de traineeships veel mogelijkheden worden geboden. Een veel genoemde mogelijkheid is een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling. Maar wat is dat nu eigenlijk, hoe moet je dat voor je zien tijdens je werk? En wat heb je daar eigenlijk aan? Graag wil ik jullie daar kort iets over vertellen.

anke.png

Gijs Elting

Ik ben lid geweest van AEGIR in de periode 2010 – 2015. In mijn eerste jaar ben ik begonnen met wedstrijdroeien (Zwaar-10). Vervolgens heb ik onder toeziend oog van Jannes Munneke meerdere jaren geroeid in zowel de skiff als dubbel twee. In totaal heb ik 5 jaar geroeid met ong. 30 blikken, een eerste plek op NK-U23 (1x) en een 6de plek op het WK-U23 als resultaat. Daarnaast ben ik praeses geweest van de BLIK commissie.

Ik werk nu bij Hanzevast als directeur van Hanzevast capital N.V. Ik hou mijn voornamelijk bezig met het structureren van beleggingsinstellingen en het begeleiden van internationale financieringstransacties.

Aegir heeft mijn direct aan mijn baan geholpen. Ik ben begonnen met werken in Corporate Finance. Toen der tijd heb ik veel mensen van oud-aegir benaderd voor acquisitiedoeleinden. Jaap Wolters, de eigenaar van Hanzevast, was een van deze personen. Na een tijdje succesvol voor Hanzevast opdrachten te hebben gedaan ben ik er full time gaan werken.