Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

DISPUTEN

SSS.jpg

SSS

Het Syncicaat der Studenten Stuurlieden is het oudste dispuut van Aegir, en werd zelfs een dag voor de allermooiste roeivereniging van Nederland opgericht, op 6 februari 1878. Elk jaar sluit het belangrijkste deel van de eerstejaars-wedstrijdsectie zich aan bij ons gezelschap - de wedstrijstuurtjes. Met de tips en ticks die wij in ons lange bestaan hebben opgebouwd onderstuenen wij hen.

Mene Mene Tekel!

RAN.jpg

RAN

Zijt gij doordrongen tot de bronnen der zee, en hebt gij door de geheimenissen van de waterdiepten gewandeld?

God Aegir is getrouwd met Ran. Reeds in de vorige eeuw zagen een aantal Aegir dames zich genoodzaakt zich te verenigen om zo nog een beetje weerstand te bieden aan al het mannelijk geweld, zij werden hierin geïnspireerd door deze godin. Zo geschiedde dat het wedstrijddamesdispuut Ran werd opgericht.

Aeva.jpg

Aeva

Zeven jaar, drie Aeva 8+'en, Aeva weekenden, ouder- en broertjeszusje dagen, vele Aeva avonden en een prachtig Lustrum verder, zijn we uitgegroeid van een theeclubje tot een waar dispuut, gevuld met mooie gekken.

Aeva mooi, Aeva hoog!

Filia.JPG

Filia

 Filia is in 2014 opgericht door 9 actieve dames, daarmee is FIlia het jongste damesdispuut dat onze vereniging rijk is. Er waren vele mooie activiteiten zoals Filia-weekend, diners en het ergo uur.

Zwaarst 2016 goed.jpg

Zwaarst

Menig Zwaarst lid neemt een arrogante houding aan, en terecht. Want Zwaarst is nou eenmaal het vetste (competie heren) dispuut. Al sinds 2004 is Zwaarst een kweekvijver van Aegir talent gebleken. Een constante stroom van commissieleden, bestuurders en zo af en toe een wedstrijdroeier is door de jaren heen gerealiseerd.

Zwarte Jassen

Het voornaamste kenmerk van dit dispuut is de zwarte bomber met een groot wit plakkaat met daarop 'Aegir'. Verder wordt het gekenmerkt door typische lompe, zware roeiers. Niet perse gewichte, maar het bezit van ballen, waaghals en een goed gevoel voor feest en dames waren, en zijn nog steeds, de doorslaggevende kenmerken van de Zwarte Jassen dragers.