Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
MGD4.jpegDDev4-MGZ4.jpegHB4+Dev2x.jpegHB2xRoos.jpegMej. Duijn

Wedstrijdverslag ZRB

Terwijl een groot deel van Nederland dit weekend de vrijheid heeft gevierd werd in Tilburg de ZRb geroeid. Gedurende het hele weekend was er sprake van harde wind waardoor de finales grotendeels in waaiervorm zijn gestart.

Van de temperaturen die men normaal graag ziet in mei was afgelopen weekend geen sprake. Op zaterdag was er namelijk niet alleen sprake van wind, maar kwam er ook af en toe een harde regenbui over het zuiden. Onze roeiers lieten zich hier gelukkig niet door van de wijs brengen en hebben laten zien dat zij om kunnen gaan met deze omstandigheden.

Zoals altijd bij de ZRB worden op zaterdag voornamelijk de klasserende wedstrijden verroeid en op zondag de klassementswedstrijden.

Dhr. Leusink en dhr. Kruijning trapten het weekend af in het HB2x-veld. In de voorwedstrijd kwamen de heren als tweede uit de start, maar voeren een sterk middenstuk waardoor zij als eerste over de finish kwamen. In de finale kwamen zij wederom als tweede uit de start, maar na 1000m schoven zij langs Vidar en lieten zij zich niet meer passeren. Met een ruim verschil ten opzichte van de rest van het veld finishten de heren als eerste waarmee zij hun eerste blik behaalden.

In het HB4+-veld waren dhr. Adema, dhr. Rootliep, dhr. Van Inge en dhr. Fluitman met mej. Blackley als stuur, tijdsnelste van de voorwedstrijden. In de A-finale waren zij ruimschoots als eerste weg waarna het verschil groter en groter werd. Met het behalen van dit blik zijn deze heren en dame beginneling af!

 Mej. Duijn kwam voor slechts een A-finale helemaal naar Tilburg. In de eerste 500m liet zij al zien dat zij een eerste plek verdiende  in het LDE1x-veld, maar ondanks het grote gat tussen haar en de rest van het veld weigerde mej. Duijn gas terug te nemen.  Zij wist met een ruime voorsprong  als eerste te finishen waardoor zij, met een blik rijker, weer huiswaarts kon!

Nadat het blikken regende op zaterdag en men heeft kunnen strijden voor de status, was op zondag het doel om zoveel mogelijk punten te behalen voor het klassement.

De dames van EJLD gingen dit weekend niet starten in de 4*, maar in 2 skiffs en een 2x. Mej. Heijman en mej. Kloosterman maakten hun debuut in de skiff op zaterdag. Op zondag was het de beurt aan mej. Lahr en mej. Hilberink om zich te bewijzen in het LDB2x-veld. Met een klein verval op de 1000m wist de dames de voorsprong te behouden en werden zij als 3e ploeg van het weekend beginneling af!

Eerstejaars zwaar startte op zondag, net als bij de Hollandia, in drie viertjes. Bij de voorwedstrijd wisten twee viertjes de A-finale te halen. In de finale kwam de vier met dhr. Pereboom, dhr. Van de Ven, dhr. Bakker,  dhr Cortes en stuurvrouw mej. Van de Coevering als tweede over de finish. De vier met dhr. Houwink, dhr. Tiesma, dhr. De Haan, dhr. Schilstra en stuurvrouwe mej. Dijkstra kwam als vierde over de finish, maar omdat de nummers een en twee niet meedoen in het klassement behaalden zij acht punten voor het klassement!

Bij de 1500m time-trials voor de development klassementen wist de 4- van MGD de snelste tijd te varen. De development 2x met dhr. Leusink en dhr. Kruijning voer een derde tijd. Allebei de boten kwamen daarmee in de A-finale. De Dev2x wist met een tiende verschil voor de nummer vier te blijven gingen met 7 punten terug naar Groningen. De Dames Development 4- met mej. Cox, mej. Gerlofs, mej. Van Eeuwijk en mej. Wilms hebben zich na het teleurstellende resultaat bij de Hollandia op de ZRB weten te herpakken en gingen er in de finale met een overtuigende eerste plek vandoor!

Na dit succesvolle weekend gaan de ploegen hard trainen als voorbereiding voor de Westelijke. Een deel zal afreizen naar Duisburg voor de Wedau Regatta. Mej. Kolkman kan zich hier kwalificeren in de 4x voor het WKU23 en dhr. Van Soest zal zich hier moeten bewijzen voor het volgende selectie moment van de 8+ voor het WKU23. Mej. Cox, mej. Gerlofs, mej. Van Eeuwijk en mej. Wilms zullen net als mej. Duijn ervaring op doen bij hun eerste internationale wedstrijd!

LDB2x.jpegLDB2x