Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
Foto Jan en Wif.jpgOJL, credits: Michael Boutkanfoto EJL.jpgEJL, credits: Michael Boutkan

WinterWedstrijden 2019

Afgelopen weekend vond de aftrap van het wedstrijdseizoenplaats met de WinterWedstrijden op de Schie. Waar vorig jaar bij de 43e editie in de ochtend nog sprake was van een vaarverbod in verband met ijs, was de winter dit weekend ver te zoeken en kon men tijdens de vijf kilometer lange achtervolgingsrace genieten van de Delftse zon. Van de harde wind die de voorbereidingen voor de wedstrijd belemmerde door vaarverboden was dit weekend gelukkig geen sprake.  

Op zaterdag was het een druk programma waarbij alle eerstejaarsploeg de eerste punten van hun klassement konden halen. De eerstejaars dames acht wist met het behalen van een 4e plek, 6 punten mee naar Groningen te nemen. De lichte dames wilden richting de finish de Asopos/Argo/Saurus-combi voorbij, maar de opkomende ploeg van Triton had hierdoor niet genoeg ruimte om te passeren, waardoor onze dames helaas een tijdstraf kregen en daarmee als 12e eindigden.

De heren van eerstejaars licht hebben de afgelopen weken grote stappen gezet, maar wisten tijdens de race helaas niet in het ritme te komen en roeiden daarmee naar een 12e plek. De eerstejaars zware 8+ behaalde samen met Vidar en de tweede boot van Nereus een gedeelde 10e plaats. De 4+ werd derde in het veld, maar behaalde een tweede plek in het klassement en keerde daardoor met 8 klassementspunten naar het hoge noorden!

Naast de eerstejaars deden er ook tweedejaars mee. Dhr. Zwanikken nam deel in het HB1x-veld. Vlak voor de start maakte hij nog een verfrissende duik, waardoor hij zijn hoofd koel wist te houden en daarmee een 4e plek behaalde.
Mej. Duijn werd achtervolgd door mej. Van Diest (NER). Mej. Duijn wist de Neriet lange tijd voor te blijven en bleef vervolgens jagen. Zij eindigde op een 2e plaats in het LDG1x-veld.

Zondag was er ruimte voor meer ouderejaars. Waar dhr. Bronsgeest op zaterdag in de skiff vooral moest wennen aan het omkijken kon hij zich op zondag in het LHG2x-veld samen met dhr. Hummelink vooral richten op het roeien. Zij hebben een goede eerste race van het seizoen gevaren.

Dhr. Van Soest nam met dhr. Haverkort (GYA) deel in het HE2- veld, met daarin meedere bondsroeiers. Zij wisten een mooie tijd te varen. In het HG2- veld startte de Aegir/Gyas-combi met dhr. Bakker en dhr. Tiesma (GYA). Zij behaalden een keurige tweede plaats.
Als laatste race van het weekend startten de heren van MGL voor de tweede keer dit weekend. Op zaterdag vaarden zij hun eerste race in de 4+ met dhr. Terpoorten als stuurman. Op zondag combineerden zij met Laga in de 8+.

Aankomend weekend zullen de ploegen naar Amsterdam gaan om de bochten van de Amstel te oefenen en zich zo optimaal voor te bereiden op de Heineken Roeivierkamp en de Head of the River.

foto EJLD.jpgEJLD, credits: Michael Boutkanfoto Roos.jpgMej. Duijn, credits: Michael Boutkan