Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
60595917_2724129374267152_7764592927413633024_n.jpgDhr. Van Soest met de WKU23 selectieWhatsApp Image 2019-05-20 at 20.22.52.jpegEJD8+WhatsApp Image 2019-05-20 at 20.22.51.jpegMGD4-

Wedstrijdverslag Westelijke Roeiwedstrijden

Afgelopen weekend vond de eerste wedstrijd op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen plaats: de Westelijke Regatta. Deze keer werden op zaterdag weer de klassementsvelden verroeid en op zondag de klasserende velden.

Zaterdagochtend lag de WAB er bij zoals we het graag zien: zon, windstil en glad water.

Bij de voorwedstrijd van eerstejaars dames werd het direct spannend, omdat zij met vier ploegen uit de top vijf in een voorwedstrijd waren geloot. Uiteindelijk kwamen de Aegir dames met vijf tiende verschil als tweede over de finish. In de finale kwamen zij als vijfde uit de start, maar wisten zij een sterke race te varen. Uiteindelijk behaalden zij een 4e plek en staan zij nog steeds tweede in het klassement.

Dhr. Leusink en dhr. Kruijning behaalden een tweede tijd over-all-in de voorwedstrijd en wisten in de finale het hoofd koel te houden naast Skadi. Met een uiteindelijke 3e plek behouden zij hun derde plek in het Heren Development 2x klassement!

In het Heren Gevorderde skiff-veld lagen zowel dhr. Blaakman als Zwanikken aan de start. Beide heren wisten het te schoppen tot de A-finale waar zij respectievelijk zevende en vierde werden.

De dames development vier-zonder met mej. Cox, Gerlofs, Van Eeuwijk en Wilms wist in de voorwedstrijd hard weg te starten, maar in het middenstuk bleken de dames van de overkant sterker. In de finale wisten de Aegir dames het middenstuk erg constant te varen en kwamen zij als eerste over de finish! Met deze 10 punten staan zij nu op een eerste plaats in het klassement.

Op zondag stond was er, in tegenstelling tot zaterdag, sprake van een beeld zoals velen het kennen: harde wind en golven.

In het dames gevorderde dubbeltwee veld combineerde mej. Duijn met mej. Papineau Salm (De Hoop). De voorwedstrijd wonnen de dames ruimschoots. In de finale eindigden zij vlak achter de Wetterwille/Beatrix-combinatie, een ontzettend goede prestatie voor twee lichte dames die voor het eerst bij elkaar in de boot zaten!

Dhr. Van Soest startte in het HE8+-veld met de WK onder 23 acht. In de eerste 500m bleef Njord nog bij de heren, maar daarna maakten zij het verschil groter en kwamen zij als eerste over de finish!

De dames van EJD, gestuurd door mej. Van Loenen, wisten in de voorwedstrijd hard te starten en zetten dit de rest van de race door waardoor zij met een tweede tijd naar de A-finale gingen. In de finale trokken zij de boot na 500m weg bij de rest van het veld en gaven zij de eerste plek niet meer weg! Mej. Koopmans, Van Galen, Claassen, Smeding, De Boer, Van Veen, Meinders en Heddema trokken hun eerste blik en zijn daarmee beginneling af!

Mej. Cox, Gerlofs, Van Eeuwijk en Wilms blikten al bij de eerste finale van de dag in het DGb4-veld. In de middag startten zij in een combinatie met Skadi, gestuurd door mej. Nobel, in het DE8+-veld. Na een zenuwslopende race kwamen zij ook daar als eerste over de finish waardoor de dames de overgangsstatus behaalden en daarmee hun mouwtjes verloren. 

Na een succesvolle Westelijke kunnen de ploegen zich gaan voorbereiden op de laatste Bosbaanwedstrijd van het seizoen, de ARB!