Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
EJZ4+.jpegEJZ 4+, credits: Michael BoutkanOv4+.jpegOv4+

Wedstrijdverslag Varsity

Waarschijnlijk is het niemand ontgaan dat afgelopen zondag de 136e editie van de Varsity heeft plaatsgevonden. Ondanks het wisselvallige weer in de week voorafgaand aan de wedstrijd was het op de dag zelf, zonovergoten Varsity weer.

Het ochtendblok werd geopend en afgesloten door de overnaedsche vieren. De eerste start van de dag vond plaats om 10.00. De rust die op dat moment bij het toeschouwersterrein aanwezig was stond in groot contrast met de spanning  die de roeisters van de dames overnaedsche vier voelden. Zij moesten namelijk direct een finale varen in time-trial. De dames van dames 2 wisten in de overnaedsche vier een mooie tweede tijd te varen.

Heren 2 had dit jaar de eer om het heren overnaedsche vier veld te starten. Ook zij hadden direct een finale in de vorm van een time-trial. Zij wisten door de rake klappen de zware boot met genoeg snelheid over het woelige water van het Amsterdam-Rijnkanaal te verplaatsen waardoor Aegir voor het vierde jaar op rij het heren overnaedsche vier veld wist te winnen!

Naast de overnaedsche vieren deden er uiteraard ook wedstrijdploegen mee. Voor de eerstejaars wedstrijdploegen was het de eerste 2 kilometer wedstrijd van het seizoen. Voor het eerst startten zij een wedstrijd boord-aan-boord vanuit vaste start.

De EJZ 4+ met dhr. Schilstra, De Haan, Tiesma, Houwink en mej. Dijkstra kwamen in de voorwedstrijd van het HB4+-veld als tweede over de finish en gingen hiermee door naar de A-finale. In de finale wist de tweedejaars boot van Njord de Aegir boot opnieuw voor te blijven. Met de tweede plaats in het veld behaalden zij overigens wel een eerste plaats voor het klassement waardoor zij met 10 punten naar Groningen keerden!

De dames van EJD: mej. Heddema, Meinders, Van Veen, , Claassen, Smeding,  Veldhuis, Van Galen, Koopmans en Van Loenen (stuur), gingen als tijdsnelste van de voorwedstrijden naar de finale. In de finale wisten zij zich samen met Skadi los te trekken van de rest van het veld waarna zij als tweede over de finish kwamen!

Mej. Hadders en mej. Vroege stapten na de skiffhead samen in de 2x en startten de Varsity in het DG2x-veld.  Door de eerste plek in hun voorwedstrijd gingen ook zij naar de finale. Uiteindelijk eindigden zij op een 5e plek en keerden zij met een tevreden gevoel huiswaarts.

Ook eerstejaars licht heeft laten zien dat zij de afgelopen weken stappen hebben gezet. In de voorwedstrijd bleven zij lange tijd naast Proteus-Eretes liggen  en trokken zij hem op de 1000m langs deze boot. In de laatste 1500m werden zij echter verrast door de opkomende boot van Thêta waardoor zij net derde werden en daardoor helaas niet doorgingen naar de finale.

Dhr. Bronsgeest en Hummelink vertegenwoordigden Aegir in het LHG2x-veld. In de voorwedstrijd lieten zij al zien dat zij goed mee konden komen in het veld en uiteindelijk werden zij met een keurige race derde in de finale.

De Varsity staat voor een groot deel van het publiek natuurlijk in het teken van de twee hoofdnummers: de Dames Vier en de Oude Vier. De Dames Vier met mej. Cox, Gerlofs, Van Eeuwijk en Wilms hadden moeite met de harde wind en golven waardoor zij helaas tekort schoten voor het halen van een finaleplek.

De Oude Vier werd met dhr. Beuling, Blaakman, Bakker, Fluitman en stuurvrouw mej. Vos wisten in de voorwedstrijd voor Orca, Phocas en Euros te eindigen waardoor zij de A-finale mochten starten! De start van de 3 kilometer lange finale verliep dit jaar iets chaotischer dan de voorgaande jaren. Er werd namelijk geen gebruik gemaakt van klosjes, en het startsein kwam erg onverwachts. Onze heren wisten langs Oude Vier van Gyas te schuiven waardoor zij als zesde over de finish kwamen.  Natuurlijk zal het niemand zijn ontgaan dat dit jaar Triton sinds 52 jaar de Varsity heeft gewonnen!

Aankomend weekend zal MGL gaan trainen op de WAB en een deel van de damessectie bij Pampus. Alle roeiers zullen zich voorbereiden op de Hollandia/NK klein die volgende zal plaatsvinden op de Bosbaan.

DG2x.jpegMej. Hadders & mej. Vroege, credits: Michael BoutkanEJD8+.jpegEJD, credits: Michael Boutkan
Jan en Wif.jpegDhr. Bronsgeest & dhr. Hummelink, credits: Michael BoutkanOude Vier.jpegOude Vier, credits: Michael Boutkan