Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
EJZ4+.jpegEJZ4+ bij de ThetisSprintRoos mouwjtes.jpegDe mouwtjes van mej. Duijn mogen eraf!MGD 4-.jpegMGD4-Ilse 4x.jpegMej. Kolkman met de SB4x

Wedstrijdverslag Thetis sprint en ARB

Dit weekend vonden in het warme, zonnige Amsterdam, de Thetis sprint en de ARB Bosbaanwedstrijden plaats.

Op vrijdagavond vond de 500m lange Thetis sprint plaats. De eerstejaars zware 4+ met dhr. Houwink, Tiesma, De Haan, Schilstra en gestuurd door mej. Van Loenen ,gingen er met de winst vandoor!

Op zaterdag werd er weer gestreden om de klassementspunten tijdens de ARB. Dhr. Leusink en Kruijning voeren een goede voorwedstrijd, maar wisten een nog betere A-finale te roeien! De heren komen met de behaalde 8 punten op een gedeelde tweede plaats in het klassement!

De dames van EJD hebben na de overwinning op de Westelijke de smaak te pakken. Bij de finale  kwamen zij hard uit de start en tot de 1000m bleef Nereus erbij, maar onze dames gaven hun positie niet meer weg. Ze kwamen met een tijd van 6:34,66 als eerste over de finish én hebben daarmee een Aegir record op hun naam staan.

Ook mej. Cox, Gerlofs, Van Eeuwijk en Wilms hebben hun lijn doorgezet in het Dames Development Klassement. Zij werden met een tijd van 6:49,56 eerste en hebben ook een Aegir record gevaren!

Gisteren werden er geen voorwedstrijden, maar time-trials van 1750m gevaren. Mej. Duijn blikte samen met Sara Papinea Salm van De Hoop in het LDG2x-veld. Dit was haar derde blik waardoor zij overgangs is geworden en nu zonder mouwtjes op Aegir mag rondlopen! Daarnaast blikte zij in combinatie met Okeanos, Phocas en Saurus in het LDE4x-veld!

Mej. Kolkman blikte in het DE4x-veld. Zij pakte vanaf de start al een voorsprong met haar WKU23 dubbelvier en zette deze lijn de rest van de race door.

In het HE8+-veld nam dhr. Van Soest deel met de SB selectie. Tot de 1000m lagen de acht van Nereus en de SB acht nog dicht bij elkaar, maar daarna trokken de heren van de SB-acht hun boot weg van Nereus en gingen zij er met de winst vandoor!

Als laatste race van de dag kwamen de dames van de middengroepen uit in het DE8+-veld. Mej. Cox, Gerlofs, Van Eeuwijk, Wilms, Laninga, Wilden, Van Beek en Peters kwamen met een tijd van 06:33,08 als tweede over de finish en verbraken daarmee het ouderejaars dames 8+ Aegir record!

De ARB was het laatste weekend op de Bosbaan van het seizoen. Vanaf nu zullen de roeiers alleen nog strijden op de Willem-Alexanderbaan tijdens de Damen Raceroei Regatta en de NSFR-slotwedstrijden.

EJD zaterdag.pngEJD, credits: Leo de KeizerRoos & Sara.jpgMej. Duijn & mej. Papinea Salm (HOO), credits: Lars Veling