Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Wedstrijdverslag Traianus Regatta

Op 20 april reisden vele ploegen van de Bakboord bokaal naar Nijmegen voor de Traianus Regatta. In de ochtend hebben alle ploegen zich gewaagd aan een achtervolgingsrace in kiellinie over 2000 meter. In de eerste heat mochten de dames van Fluxx strijden in de hoogste damespoule. Iets later mochten heren 7 en heren 5 aanleggen, waar ze met een 15e en 12e plek in de middenmoot terecht kwamen.

In de laatste heat mochten in poule D4 maar liefst vijf ploegen namens Aegir aan de start verschijnen. Dames 12 en dames 5 hebben hierbij respectievelijk een 8e en 9e plek veroverd, waarmee ze goede stappen hebben kunnen zetten in hun poule! Na het roeigeweld in de ochtend konden mensen genieten van het zonovergoten Nijmegen.

In de middag nam de wind toe, maar dat weerhield de ploegen niet om weer het water op te gaan. In de finales startten de ploegen boord-aan-boord, waarbij de loting afhankelijk was van de prestaties bij de 2000 meter. Dezelfde ploegen mochten aanleggen bij de start en de strijd tegen hun directe concurrent uitvechten over 500 meter. Dames 12 en 13 hebben hard gestreden en de weg naar boven ingeslagen! Met hun tijd over de 500 meter staan ze bovenin hun poules en kunnen ze zich richten op promotie.