Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Wedstrijdverslag Skøllcup

De eerste competitiewedstrijd op de Bosbaan is er altijd eentje die je niet snel vergeet. Zo was de Skøllcup overspoeld met zonlicht en botenwagens, een prachtig zicht op de vroege ochtend. Op de zaterdag mochten Dames 7, 9 en 10 aanleggen bij de start. Dames 9 wist goede zaken te doen door zich te plaatsen voor de B-finalein hun poule! In de finale werden de dames 6e. In de andere voorwedstrijden plaatsten Pollux en de Clubdames zich voor respectievelijk de B- en A-finale, terwijl beide heren van de TopC4+ zich konden klaarmaken voor de C-finale. In het middagblok werden alle finales verroeid. De gladde vieren mochten als eerste over de baan, waarbij de Clubdames een 4e plek hebben behaald!  

Op de zondag konden de heren gaan voor promotie in de poule indeling. Na de voorwedstrijden plaatsten heren 4 en heren 8 zich voor de B-finale, heren 9 heeft een A-finale afgedwongen in hun poule. Naast de onervaren heren mochten de dames dubbeltwee en Dames 3 aanleggen. In de strijd voor de finales van de dubbeltwee dolven beide Aegirploegen het onderspit, maar  Dames 3 behaalde de B-finale in poule 1!

In de middag was het weer tijd voor de finales. Het onervaren C4+ klassement voor dames roeiden eerst hun voorwedstrijd. Hierbij hebben Dames 1 en 2 zich respectievelijk voor de B- en de C-finale geplaatst. Dames 3 kon met een 4e plek in de B-finale terugkijken op een mooie dag, waarbij ze goede zaken hebben gedaan in hun klassement. Heren 9 werd 2e in de A-finale en grepen net naast een taart.