Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Wedstrijdverslag Heineken Okeanos Competitie Tweekamp

Op 4 mei was het weer eens tijd voor een wedstrijd op de Bosbaan. De HOCT is een boord-aan-boord-tweekamp over 500 en 1000 meter.

 In de ochtend begonnen de ploegen van de Stuurboord bokaal met een 500 meter. Geteisterd door harde wind moesten vele ploegen wijken voor elkaar. Dames 3 werd ongelukkig gehinderd door Argo, maar wisten uiteindelijk toch de B-finale te bereiken. Later wisten dames 7 en dames 9 respectievelijk de A- en B-finale te behalen in hun poule.

Als laatste was het de beurt aan de TopC4+ ploegen en de Clubdames van de sprintbokaal. De ouderejaars kwamen niet helemaal lekker in de race en plaatsten zich voor de C-finale. De dames van het C4+ klassement, startend in dezelfde voorwedstrijd, mochten de onderlinge strijd voeren. Uiteindelijk wist dames 2 het onderonsje te winnen en bereikten hiermee de C-finale. Bij de heren TopC4+ werd het spannend. Heren 2 werd tweede in hun voorwedstrijd, Heren 1 werd derde. Beide ploegen mochten zich daarna opmaken voor de B-finale.

In het middagblok werden de finales verroeid met een boord-aan-boord race over 1000 meter. Als eerste mochten dames 3 de baan over. In de B-finale wisten ze de 4e plek te bereiken! In poule 4 mochten dames 7 en dames 9 strijden voor promotie. Dames 9 kwam met een 5e plek in de B-finale over de finish, dames 7 werd laatste in de A-finale.

Na de stuurboord bokaal werd het weer tijd voor het C4+ klassement en de ouderejaars. Aegirs clubdames konden met een invalster terugkijken op een mooie race en hebben er veel van geleerd. De heren van de TopC4+ konden onderling de strijd aangaan in de B-finale. Heren 2 trok hier aan het langste eind, zij werden 4e in de finale.