Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
Ilse medaille.jpgMej. Kolkman, credits: Merijn SoetersRoos.jpgMej. Duijn, credits: Merijn SoetersPaul.jpegDhr. ZwanikkenBen en Ties.jpgDhr. Bakker en Tiesma (Gyas), credits: Merijn Soeters

Wedstrijdverslag Hollandia & NK Klein

Afgelopen weekend werd de Hollandia/NK Klein geroeid op de Bosbaan in Amstelveen. Dit zonovergoten weekend was voor de development ploegen de eerste klassementswedstrijd, enkele ouderejaars namen deel aan de NK Klein. Daarnaast was het de eerste wedstrijd waarbij ploegen op zaterdag punten konden halen voor het klassement en op zondag konden strijden om een blik.

Na de time-trials op vrijdagavond vonden op zaterdagochtend de herkansingen plaats van de HE2- voor de NK. Deze race bepaalde welke boten door gingen naar de halve finale en welke door gingen naar de C-finale. Dhr. Bakker en dhr. Talsma (Gyas) en dhr. Van Soest en dhr. Haverkort (Gyas) gingen door naar de halve finale. Dhr. Fluitman en dhr. Beuling gingen naar de C-finale.

Voor de (lichte) dames skiffs stond de kwartfinale op de planning. Mej. Kolkman zag Nika Vos (Skoll) als haar grootste concurrent in deze finale, maar zij wist hier ruimschoorts voor te blijven en finishte zelfs vlak achter Nicole Beukers (Njord) waardoor zij doorging naar de halve finale.

Mej. Duijn voer in de kwartfinale haar eigen race, omdat zij de nummers vier, vijf en zes ver voor bleef, maar niet kon tippen aan de nummers een en twee.

In de halve finales trokken beide dames aan het kortste eind waardoor zij allebei naar de B-finale gingen, die op zondag werd geroeid.

Op zaterdag bereikten maarliefst zeven ploegen de A-finale! Eerstejaars dames kwam in de  voorwedstrijd als eerste uit de start, en wisten uiteindelijk Skadi voor te blijven. In de finale kwam Skadi echter als eerste over de 500m en dit gaven zij niet meer weg. Pelargos kwam uit onverwachte hoek en schoon op de 1000m nog langs de Aegir dames. EJD keerde met 7 punten voor het klassementen richting Groningen en staan daarmee tweede in het klassement! Op zondag werden zij wederom eerste in de voorwedstrijd, maar wist de Nereus/Triton combinatie hen voor te blijven.

Eerstejaars zwaar startte dit weekend in drie viertjes. De 4+ met dhr. Pereboom, Neeleman, Sipkens, Kruizinga en mej. van de Coevering hadden bij de voorwedstrijd op zaterdag moeite met de start, maar kwamen uiteindelijk als eerste over de finish. De 4+ met dhr. Houwink, Tiesma, De Haan, Schilstra en mej. Dijkstra gingen in de voorwedstrijd de strijd aan met hun ploeggenoten die in dezelfde voorwedstrijd startten, maar wisten hen uiteindelijk voor te blijven. In de finale bleef de boot van dhr. Pereboom alle klassementsboten voor, maar de 4+ van Nereus was hen te snel af. De boot van dhr. Houwink werd vijfde in het veld, maar kwam als 3e boot van het klassement over de finish waardoor ook zij 7 punten hebben behaald.

 Zondag was het tijd voor de klasserende velden en de finales van de NK.

Mej. Cox, Gerlofs, Van Eeuwijk en Wilms wisten zich in het  DG4- veld ondanks de tegenvallende vijfde plek van zaterdag te herpakken en voeren een derde tijd van de voorwedstrijden. In de finale hadden ze moeite met de start, maar kwamen ze na 500m hard terug waarna ze uiteindelijk als tweede over de finish kwamen!

In het heren beginnelingen skiffveld kon dhr. Zwanikken bij de voorwedstrijd direct een voorsprong pakken op de rest van het veld waardoor hij deze rustig uit kon roeien. Dhr. Blaakman maakte het spannend met zijn strijd om een tweede plek, maar kon niet op tegen de eindsprint van de skiffeur van De Maas. In de finale wist dhr. Zwanikken wederom een gat te slaan met de rest van het veld die hij niet meer weggaf waarmee hij als eerste roeier van het jaar beginneling af werd!

Naast deze heugelijke gebeurtenis zijn er nog meer mooie resultaten behaald, namelijk bij de finales van de NK Klein.

Mej. Duijn kwam als laatste uit de start in de B-finale van het LDE1x-veld, maar wist tot ieders verbazing het hoofd koel te houden en schoof na 1000m langs Lieke Michielsen (Laga) en Marike Veldhuis (Nereus). De laatste 500m maakte zij dit verschil groter en kwam daarmee als derde over de finish!

Tijdens de finale in het DE1x-veld waren Bente Paulis (Nereus) en mej. Kolkman erg aan elkaar gewaagd, maar zij wist in de laatste 500m het verschil groter te maken en werd daarmee Nederlands Kampioen Dames SB1x!

Dhr. Van Soest en dhr. Haverkort gingen in de B-finale hard van start en werden uiteindelijk tweede! Dhr. Bakker en dhr. Talsma werden na 1500m ingehaald door Proteus, maar door hun verbazingwekkende eindsprint trokken zij hun boot er weer langs en eindigden zij op een derde plaats en werden daarmee Nederlands kampioen in het Heren SB2- veld. 

De volgende ploegen zullen zich nu voorbereiden op de ZRB die over twee weken geroeid zal worden in Tilburg!