Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Wedstrijdverslag Heineken Openingstoernooi

In het weekend van 23 & 24 maart was het zover: het beruchte openingstoernooi van het competitieseizoen! Als openingswedstrijd van meerdere bokalen, waaronder de stuurboord bokaal van de eerstejaars, konden de eerstejaars voor het eerst afreizen om hun wedstrijd te varen. Deze wedstrijd bestaat uit twee voorwedstrijden en een finale, allen over 500m. Alle onervaren ploegen starten de wedstrijd drie keer, de overige velden hoefden enkel een voorwedstrijd te starten op basis van het aantal inschrijvingen.

Op de zaterdag van de wedstrijd mochten vier onervaren ploegen van start gaan. Na twee spannende rondes plaatsten dames 3 zich voor de A-finale, waar ze een mooie 2e plek hebben behaald! Door deze positie hebben de dames goede zaken gedaan in de bokaal en zullen ze promoveren naar de volgende poule.

Ondertussen mochten dhr. Hesselink en mej. Oldenburger plaatsnemen in de dubbeltwee. Vanwege de hoeveelheid inschrijvingen werden ze direct in de A-finale geplaatst en mochten ze het opnemen tegen drie knorrenploegen. Uw praeses en abactis hebben met de race laten zien dat een delegatie buiten de KNSRB niet voldoende is om Aegir van de leg te brengen en wisten Aegirs eerste competitietaart van het seizoen binnen te slepen, proficiat!

Op de zondag mochten ook de dames 4+ aan de start verschijnen. De Clubdames van mej. Balhuizen wisten in hun poule een A-finale af te dwingen. In de andere poule wisten de Fuifroeiers van mej.  een 5e plek te pakken in de voorwedstrijd, hierdoor mochten zij plaatsnemen in de B-finale. In de A-finale konden de Clubdames terugkijken op een mooie 3e plek!

Al met al was het Openingstoernooi een mooi weekend met veel zon waar mooie resultaten behaald zijn, volgende week staat de Bavaria Aegir Lentesprint op het programma.