Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
EJZ 8+.jpgEJZ 8+, credits: Lars VelingEJZ 4+.jpgEJZ 4+, credits: Lars Veling

Wedstrijdverslag Head of the River

Deze week werd opnieuw een wedstrijd geroeid op de slingerende Amstel. Waar bij de Heineken Roeivierkamp de zogenaamde hoerenbocht niet gevaren hoefde te worden vanwege afgelasting van de 5000m, hoefden de dames bij de Head de hoerenbocht opnieuw niet te trotseren doordat de blokken op zaterdag werden afgelast wegens de harde wind.

Op zondag was het weer beter waardoor de wedstrijd wel doorging, maar de roeiers kregen alsnog te maken met een stevige bries. De heren van EJL wisten zich door het onstuimige water en de harde wind heen te trappen en dhr. Terpoorten heeft laten zien dat hij ontzettend strakke lijnen kan sturen! Zij eindigden op een 7e plek en behaalden hierdoor 3 klassementspunten, waardoor zij in het klassement een stijgende lijn vasthouden.

In de middag was het de beurt aan Eerstejaars Zwaar. De 8+ wist zich de eerste kilometers nog aardig staande te houden, ondanks de toegenomen wind. De winnende Nereus ploeg trapte steeds verder weg bij Aegir en Skoll kwam steeds dichterbij. Helaas passeerde Skøll de ´Aegir´ 8+ bij de Rozenoordbrug waarna de heren moeite hadden om zich te herpakken, zij eindigden als 14e. De 4+ eindigde bij de, voor hen tweede klassementswedstrijd, op een 5e plaats, maar wisten daarmee hun 3e plek in het klassement te behouden.

De roeiers kunnen zich nu gaan voorbereiden op het 2k seizoen waarbij de Varsity de eerste twee kilometer wedstrijd zal zijn! De zware sectie en EJL zullen als voorbereiding hierop aankomend weekend op trainingskamp gaan naar de Bosbaan in Amsterdam.

EJL.jpgEJL, credits: Michael Boutkan