Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
Koen.jpgDhr. Kakes met de Gyas combiMGD vlot.jpgMGDWillem.jpgDhr. Van Soest met de SB selectieMGD.jpgMGD

Wedstrijdverslag Erasmus sprint & Damen Raceroei Regatta/NK Groot

De een na laatste wedstrijd van het seizoen werd afgetrapt met de, door Skadi georganiseerde Erasmus Sprints. Dhr. Kakes startte in combinatie met eerstejaars zwaar van Gyas en kwam met bijna een seconde voorsprong op 500m als eerste over de finish!

De rest van het weekend stond in het teken van de Damen/NK Groot. Op zaterdag voer EJD een ontzettend spannende voorwedstrijd waarbij Gyas de dames ver voor bleef en Laga op het laatst moment nog langs ze wist te schuiven. Bij de finale viel deze spanning echter in het niet. Op 1000m lag het veld nog met vijf boten bij elkaar. Njord trok uiteindelijk aan het langst eind, gevolgd door Aegir en Skadi. Doordat de dames van Aegir voor Skadi wisten te eindigen staan zij nu op een gedeelde eerste plek in het klassement! De NSRF zal voor hen dus alles bepalend zijn.

In het HE2x-veld kwam dhr Twellaar in combinatie met dhr. Adema (GYA) uit. Zij gingen de strijd aan tegen Lennart van Lierop (SKO) en Guido de Ruiter (THE). De boten waren erg aan elkaar gewaagd, maar in de eindsprint trokken de heren van Skøll en Thêta hun boot weg waardoor zij als eerste over de finish kwamen en Nederlands Kampioen werden.

De eerstejaars lichte dames hebben de afgelopen weken vooral getraind in kleine nummers en hoopten de stappen die zij hierin hebben gezet ook mee te nemen in de 4*. In de voorwedstrijd kwamen zij als laatste uit de start, maar ze schoven uiteindelijk langs Skadi en de Euros/Tromp-combi waardoor de dames naar de A-finale gingen! Uiteindelijk behaalden zij een achtste plek en dus twee punten voor het klassement.

 De heren development vierzonder roeide dit weekend met dhr. Blaakman in plaats van dhr. Van Inge. Bij de voorwedstrijd was dit nog even wennen bij de start, maar na een herstart wisten de heren goed mee te komen. In de A-finale kwamen de heren wat voorzichtig uit de start, maar de heren wisten zich van een zesde plek uit de start naar een derde plek op de 1000m te schuiven. Uiteindelijk wist Okeanos alsnog langs de Aegir vierzonder te gaan waardoor dhr. Adema, dhr. Rootliep, dhr. Fluitman jr. en dhr. Blaakman met zes punten voor het klassement terug gingen naar Groningen!

In het HE1x-veld kwam dhr. Zwanikken uit voor Aegir. In de voorwedstrijd eindigde hij ruim 3,5 seconde achter Bart Roovers van de Leythe en drie tiende achter Dogus Koker van Vidar. In de finale kwam hij, in tegenstelling tot als zijn andere races, niet als eerste uit de start, maar hij wist na 500m van een derde plek naar een eerste plek te schuiven. Dhr. Koker bleek zich niet gewonnen te geven en kwam uiteindelijk als eerste over de finish.

Mej. Kolkman nam deel in het DE4x-veld met haar SB ploeg. Zij gingen als eerste weg en maakten het verschil met de andere ploegen gedurende de race groter. Voor mej. Kolkman betekende dit haar achtste blik waardoor zij de SA status behaalde!

De dames development vierzonder wist er, net als de voorgaande drie wedstrijden met de winst vandoor te gaan waardoor de dames nu 11 punten voor staan op de nummer twee in het klassement!

Op zondag startten dhr. Fluitman sr. en dhr. Bakker in een combinatie met Laga in het HG4- veld. De heren kwamen fel uit de start, maar werden ingehaald door Proteus. Het verschil werd steeds groter, maar in de laatste 500m wist de Laga/Aegir-combi nog een harde eindsprint in te zetten waardoor zij na een ontzettend spannende race met 0.16 seconde als tweede over de streep kwamen.

In het DE4x-veld kwam mej. Kolkman opnieuw uit met haar SB ploeg. Zij eindigden achter de dames dubbelvier van het Aegon Nationaal Roeiteam, maar voeren met een tijd van 06:25,66 een Aegir record!

Mej. Laninga lag in de voorwedstrijd van het dames beginnelingen skiff veld lange tijd voor op de rest van het veld, maar waar de dames van Argo een eindsprint inzette ging mej. Laninga haar krachten sparen waardoor zij binnen een seconde achter de Argo boten finishte. Dit was voldoende voor het halen van de A-finale. In de finale kwam zij minder hard uit de start dan de rest, maar zowel Argo als Okeanos konden hun snelheid niet vasthouden terwijl mej. Laninga hard doorvoer. Met een sterke eindsprint maakte zij het gat groter en werd er geblikt! Mej. Laninga werd daarmee beginneling af in het scullen. Terwijl zij nog stond na te genieten op het erevlot kwam de vierzonder van MGD na een ontzettend spannende race tegen Laga, als eerste over de finish. Mej. Cox, Gerlofs, Van Eeuwijk en Wilms konden hun overwinning samen met mej. Laninga vieren op het podium!

Alsof dit nog niet voldoende vreugde was, wist dhr. Van Soest met de SB selectie in het HE8+ veld als eerste over de streep te komen waardoor zij zich nu Nederlands Kampioen mogen noemen!

Na dit weekend zullen wij ons voorbereiden op de laatste wedstrijd van het jaar: de NSRF slotwedstrijden. Een aantal ploegen maakt hierbij nog kans op een top 3 klassering in het klassement of zelfs een klassementsoverwinning!

Ilse SA.jpegMej. Kolkman is SA, credits: Yorick Knol