Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
Winst EJZ preselectie.jpgUitzetten Asopos.jpg

Asopos Najaarswedstrijden

Op een regenachtige zaterdag mochten vele ploegen hun eerste halen maken op de Bosbaan. In het heren onervaren C4+ veld heeft Zwaar 1 zich via de herkansingen geknokt naar de kwartfinales. In een zware kwartfinale moesten ze helaas hun meerdere kennen aan Asopos en Skadi. Ondertussen mocht Zwaar 13 zich opmaken voor het ervaren C4+ veld. In de voorwedstrijd bleven zij Skadi nipt voor, dus mochten ze zich opmaken voor de A-finale. Hier hebben ze hard gestreden en uiteindelijk de 3e plek behaald!

Niet alleen de heren, maar ook de dames hebben zich laten zien in de selectievelden. De dames clubacht selectie heeft wedstrijdervaring op kunnen doen in het selectieveld, de lichte dames hebben zichzelf laten zien met 2 boten in hun selectieveld. Aegir 1 ,voorgeslagen door mej. Heijman, heeft zich overtuigend naar de A-finale geroeid. De finale werd gekenmerd door het strijdvuur van Njord, Skøll en Aegir. Na een sterke eindsprint heeft Aegir de 3e plek veroverd!

Op de zondag mochten de onervaren dames zich opmaken voor hun eerste wedstrijd. Dames 2 en de combinatie boot van Dames 1 en 2 hebben zich laten gelden door hun heat aan te vegen en zich direct te plaatsen voor de kwart-finale. Na de herkansingen mochten Lichte Dames 1 en Dames 1 aanschuiven bij de kwart-finales. De vier ploegen hebben hard geknokt, Dames 2 heeft zich met een 2eplek geplaatst voor de halve-finale! In de halve finale wisten ze echter net geen finaleplek te behalen, maar desalniettemin kunnen ze terugkijken op een mooie prestatie! Naast de onervaren nummers hebben ook op zondag de selectieboten geroeid. De lichte pikken trapten af met een 2e plek in de voorwedstrijd en de zware ballen hebben de 1e plek veroverd. Hiermee hadden beide ploegen zich geplaatst voor de A-finale. De Dames selectie heeft in het ervaren 4+ veld net als de heren zich naar de A-finale gevaren. Onder luid geschreeuw langs de kant heeft de selectie van EJL zich naar een 3e plek geroeid, de 4+ werd 4e in hun finale. EJZ had voor de finale last van materiaalpech, dus waren ze genoodzaakt in een andere boot te roeien. Toch schaadde het niet, de heren floreerden over het water en pakten de eerste officiele competitietaart! Gefeliciteerd!