Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
Uitslagen hel.pngWhatsApp Image 2018-11-26 at 15.13.35.jpegEJLD, mej. Vroege

De 41e Hel van het Noorden

Gisteren werd op het Eemskanaal de 41e editie van de Hel van het Noorden verroeid. Voor de wedstrijd dienen de roeiers eerst tien kilometer op te roeien waarna ze een zes kilometer lange race varen in de barre weersomstandigheden die november met zich meebrengt, maar de vier kilometers die de roeiers na de race nog moeten terugvaren maken het misschien wel de hel. Ondanks de temperatuur van 3 graden Celsius en een wind die met name in het middagblok kwam opzetten, was het weer niet zo hels als we bij voorgaande edities hebben ervaren. Er is gisteren hard gevaren, zo hard dat de baanrecords voor de volgende velden zijn aangescherpt: H1x, LH1x, HV1x, HV2-, D1x, D2-, LD1x, DV1x, J18 en M18.

Op de G.S.R. was het met pieken druk in het saphok en vlogen de kopjes koffie over de bar. Zodra de laatste mensen waren weggevaren voor het oproeien stroomde het saphok leeg en verplaatste menigeen zich richting de start.

Dit jaar namen 13 boten met daarin 16 roeiers van ‘Aegir’ deel aan de race. In de eerste heat startten de dames skiffs en de heren twee zonders. Mej. Van Beek (D1x), Mej. Kolkman, mej. Duijn (LDSB1x) en mej. Vroege vertegenwoordigden ‘Aegir’ deze ochtend in de skiff velden. Mej. Kolkman wist een goede race te varen en werd hiermee tweede in het Dames SB veld! Deze editie was er vanuit ‘Aegir’ ook een inschrijving in het junioren-veld: mej. Vroege nam deel in het meisjes achttien veld.

Dhr. Walinga en dhr. Croon deden slechts een seconde langer over de race dan de Fluitman twee zonder.

In het middag blok startten dhr. Adema, dhr. Bakker, dhr. Van Soest en dhr. Zwanikken in het Heren SB skiff veld die plaatsvond in de tweede heat. Door de opgekomen wind ontstonden er op het Eemskanaal golven wat de race niet makkelijker maakte. In het Lichte Heren skiff veld hebben dhr. Bronsgeest en dhr. Hummelink de zes kilometer lange race gevaren. De laatste Aegir boot nam deel in het Dames SB twee zonder veld. Mej. Van Eeuwijk en mej. Wilms wisten in dit veld zonder training in de twee zonder toch nog vier boten achter zich te laten.

WhatsApp Image 2018-11-26 at 14.56.07.jpegMGZ, Fluitman twee zonder
IMG_8099.jpgEJLD, mej. Kolkman