Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
ejd8ww.jpgEJD 8+. Credits: Ellen de MonchyEJZ 4+EJZ 4+. Credits: Lars Velingmaartenarthurww.jpgG2-. Credits: Ellen de Monchy

Winterwedstrijden 2018
17 en 18 februari, Delft

19 februari 2018 door Esmee Nobel

Afgelopen weekend werd op de WinterWedstrijden het wedstrijdseizoen van 2018 geopend. Voor de eerstejaars ploegen was dit tevens de opening van hun Eerstejaars Klassement. De wedstrijd deed haar naam eer aan, vanwege ijs werd op beide dagen de start van het eerste blok uitgesteld. Ook in Groningen was er in aanloop naar de wedstrijd wat ijs problematiek en moesten er heel wat boottrainingen worden vervangen voor zweten in de Kohsiek. Het wachten werd echter ruimschoots beloond.

Op zaterdag eindigden alle ploegen in de top 5! Eerstejaars licht beet voor ons het spits af. Na een tiende plek op de NKIR maakten zij een grote inhaalslag en voeren naar een mooie 5e plek. Dhr. Kramer viel in bij onze licht blauwe vrienden, de Njord/Aegir combinatie werd 10e. Na licht volgenden de beide boten van EJD. Vanwege ziekte en blessures voeren beide boten met een invalster, voor de 4+ een Eindhovense en voor de 8+ onze eigen mej. Peters. De 8+ startte vooraan in hun veld en hadden dus vrij baan. Met name het tweede deel van de race werd sterk afgesloten, wat de dames een blik opleverde! De 4+ roeide een strakke race en bemachtigde hiermee een 3e plaats. Eerstejaars lichte dames roeide een spectaculaire 5 kilometer, haalde drie ploegen in en scherpte ook nog eens het baanrecord aan met 7 seconden! Ook voor deze vijf dames een blik! Het middag blok was voor eerstejaars zwaar en de ouderejaars skiffs. De zware 8+ liet met rake klappen de rest op een afstand van 11 seconden. De 4+ schoof met lange halen over de Schie en pakte 6 punten, een 3e plek. Mej. Van Beek en dhr. Twellaar startten beide in de skiff. De wal van het Delfste kanaal bleek toch verraderlijk bochtig, waardoor voor beide boten het rechtdoor varen wat lastig was. Met een respectievelijke 5e en 4e plek bied dit een mooi perspectief op de rest van het seizoen! Met een ongekend totaal aantal punten van 46, mochten wij de Van Oord Bokaal voor de best presterende vereniging in de eerstejaars klassementen in ontvangst nemen.

Ook op zondag werd de start uitgesteld en werd besloten de race over 3 kilometer de varen. Deze stonden in het teken van de 2’s en combinaties. De Aegir/Gyas combinatie van dhr. Twellaar en dhr. Adema (Gyas) die we kennen van het WK onder de 23 gaf een acte de présance, echter als enige elite 2x. Ze stoomden door het gevorderden veld, maakte het andere ploegen flink moeilijk, en hebben de pas gedoopte twee een prachtige eerste race gegeven. Hierna volgden dhr. Diepeveen & dhr. Molenaar (inmiddels Nereus) in de HG2-. De heren kwam helaas niet lekker in een ritme en moesten genoegen nemen met een 16e plek . Mej. Oldenburger en mej. Wilbrink maakten hun debuut in het gevorderden veld. Met een mooie eindsprint roeiden ze hier naar een 13e plek.

Een prachtig koud maar zonnig weekend, met hoge klasseringen en als bekroning maar liefst drie overwinningen! Om deze lijn voort te zetten zullen de komende weken in het teken staan van trainen voor de Heineken Roeivierkamp. Hier zullen de ploegen niet alleen een 5 kilometer varen, maar ook 250m, 750m en 2500m. Een mooie kans om te laten zien wat ze verder nog in huis hebben!

p.s. NLroei heeft een mooi artikel over de wedstrijd geschreven:https://nlroei.nl/nlroei-eerstejaars-aegir-versus-gyas/

uitslagen ww.jpg