Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
EJL.jpgEJL. Credits: Njord FotocommissieMGD.jpgMGD. Credits: Ellen de MonchyMGZ.jpgMGZ. Credits: Ellen de Monchyklassement-1.jpgStanden klassementen

Westelijke Regatta 2018 

19 & 20 mei

Door Esmee Nobel

Wederom vertrok de wedstrijdsectie naar Rotterdam om op de Willem Alexanderbaan de strijd aan de gaan met de rest van roeiend Nederland. Afgezien van een aantal ongestuurde boordnummers werden de meeste velden in 8 banen gestart. Het was een mooi weekend, dat op een zonnige zondag werd afgesloten met vier mouwloze overgangsroeiers!

Zaterdag

Er zijn weer de nodige klassementspunten binnen gehaald op zaterdag. Aegir mag 62 punten bijschrijven aan het totaal.

Eerstejaars
Eerstejaars dames werd zowel in de 8+ als in de 4+ tweede. De 4+ wist het goed spannend te maken maar moest uiteindelijk Vidar op 0,2 seconden voor laten. De 8+ werd dit weekend helaas voorbij gevaren door Gyas en Nereus, en pakte 7 punten

Eerstejaars lichte dames had helaas een zieke. Mej. Diependaal viel in, maar helaas wist de boot dit keer niet aan te haken bij de strijd om de winst, en ging met een 4e plek naar huis.
De eerstejaars lichte heren hebben helaas de A-finale streak van de Damen niet door weten te zetten, maar kwamen in de B finale goed uit de startblokken. Van een eerste plek op de 500m hebben ze uiteindelijk een 2e plaats gemaakt.
Bij het eerstejaars zware heren veld waren in drie boten Aegir roeiers te vinden. Dhr. Schiphorst roeide mee in de 4+ met Gyas, en deed dit niet onverdienstelijk! Met een tweede plek in de A finale roeide hij zelfs sneller dan zijn ploeggenoten. De 4+ liet goede stappen zien, maar wist helaas nog niet alle stukjes op hun plek te laten vallen. Ook de 8+ van EJZ kwam goed uit de start en lag 1e op de 500m. De tweede kilometer konden ze dit nog niet helemaal doorzetten, en eindigden op de 4e plek.

Middengroepen
Er waren twee niet klassementsboten, die beiden in het HG2- veld startten. Dhr. Hummelink en Steenbergen werden door de weinig lichte inschrijvingen doorverwezen naar het zware veld. Daar kwamen ze dhr. Diepeveen en Molenaar tegen. Beide ploegen bereikten de A finale, waarin ze om de 5e en 6e plek hebben geracet, en per 500m afwisselden. Uiteindelijk ging de winst van dit duel naar de Aegir/Nereus combinatie.
In het lichte dames 2x veld lag nog een combinatie boot op het water, van mej. Wilbrink. Het lukt de lichte dames combinatie nog niet om mee te doen om de winst, maar de dames hebben in de B finale wel een nette race gevaren.
Door een blessure van dhr. Hesselink lag er één Aegir boot minder aan de Hdev2x start. De andere 2x besloot na een mindere voorwedstrijd de B finale te laten gaan. In de 4- liet MGZ een spannende race zien. Met een harde eindsprint wisten ze het nog goed spannend te maken voor kopligger Laga, maar helaas moesten de heren na winst van vorige week dit keer genoegen nemen met een tweede plek. De lichte 4- plaatste zich voor de B finale, waar ze met een race van stevige, lange halen een derde plek pakten.
Vorig weekend liet de 2x van MGD al zien mee te kunnen doen in het veld, en dit weekend hebben ze dat nogmaals bewezen. De winst werd tot op de laatste centimeter bevochten, en met 0,2 seconden voorsprong pakten de dames het klassementsblik!

Zondag

Op zondag liet de zon goed van zich horen, maar trok ook de wind wat aan. In de middag werden de finales daarom in waaiervorm gevaren, met de snelst geplaatste ploegen in de hoge banen.

Eerstejaars
Alleen de mannelijke leden van de eerstejaars wedstrijdsectie lagen deze dag aan de start. Ook op zondag liet de 4+ van EJZ vooruitgang zien, maar moesten de heren genoegen nemen met een 3e plek in de B finale. Ook zondag roeide dhr. Schiphorst mee met Gyas, waarmee er toch een Aegir roeier in de A finale lag. De 8+ pakte in de voorwedstrijd overtuigend een eerste plek, maar kwam in de finale helaas niet lekker uit de start, en bleef steken op een 3e plek. EJL had een directe finale, en voer goed mee in het midden van het veld.

 
Middengroepen
MGL kwam goed weg uit de start, maar kreeg het tempo net niet goed genoeg mee om mee te doen om de winst in het LHGb 4- veld. MGZ startte het HB2x veld, en roeiden een goede race.  De 4- stapte deze dag in een gestuurde vier, waar ze in het HG4+ veld ook een 4+ met MGL en twee oudgedienden van Blitterswijk en Kamerbeek ontmoetten. Deze (lichte) combinatie boot was niet helemaal opgewassen tegen het zware geschut, maar de 4+ van MGZ lag op de 500m al 4 seconden voor en bouwde deze voorsprong uit tot meer dan 10 seconden! Met een mooi blik werden dhr. Fluitman, Bakker, van Soest en van Daal overgangs, en stuurvrouwe mej. Kriele beginneling af!
Van de middengroepen lagen er wel Aegir dames aan de start op zondag. MGLD deed mee in de DB2x en DE4x. In de zware velden konden de lichte dames niet mee doen om de eerste plekken. In het DE4x veld startte ook mej. Kolkman in combinatie met Gyas. Vanaf de start nam deze boot de leiding, en kwam als eerste over de streep!