Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Tweehead en Skiffhead 

30 maart, 1 april

12 april 2018 door Esmee Nobel

In het zonnige paasweekend was er een selecte afvaardiging van Aegir naar de Amstel getogen om toch de Head te varen, zij het in kleine nummers.

Tweehead
Op zaterdag startten mej. Kliffen en mej. de Boer de eerste wedstrijd uit hun Ask & Embla 2x bokaal. Na de baan tijdens het oproeien wat te hebben verkend begonnen de dames fris aan hun race. Voor de meeste stuurtjes is het bochtige parcours van de Amstel vaak al een uitdaging, maar deze twee dames roeiden zich er karig doorheen. De dames hadden een starkkere lijn dan menig gestuurde boot op de Heineken Roeivierkamp. Met een goede race eindigen de dames in het DCl2x veld op de 8e plek, en behaalden in hun klassement 2e plek.

Skiffhead
Op de zondag was het de beurt aan de enkelingen in hun skiff. Als enige in een sterren-tenue verscheen uw C1 vloot dhr. de Boer aan de start. Als oud-jeugdroeier was de skiffhead geen onbekend terrein, het clubveld echter wel. Zijn debuut in het clubveld was niet onverdienstelijk. Ook hij voer met een steady race naar een 8e plek.