Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Wedstrijd verslag Huegel Regatta

12 & 13 Mei, Essen, Duitsland

Door MW'08

Afgelopen weekend was de 100ste Huegel Regatta in Essen. Een wedstrijd die door de Duitsers gebruikt wordt als selectie wedstrijd. Voor Nederlandse ploegen een mogelijkheid om extra competitie op te zoeken ten opzichte van reguliere wedstrijden in Nederland. Twee Aegir roeiers deden mee aan deze wedstrijd, Ilse Kolkman en Melvin Twellaar.

In het kader van een development project, wat moet leiden tot o.a. een WKu23 8+, startte Ilse zaterdag in een SB 4- en een SA8+. Beide races leverde een podium plek op. Een eerste plaats als SB 4-, tweede overall. En met de 8+ werd ze 1e, extra bijzonder was de winnende tijd: 6.13,66! Wat een verbetering van het Aegir record van Eva Kouwuit 2005 betekende. Vrij bijzonder voor een 8+ met voornamelijk 3e jaars roeisters.

Op zondag was de wedstrijd helaas 100m te lang. Voor een deel van de 8+ was het de 4e race en een fittere SylVia sprintte dan ook langs de acht van Ilse, tweede plek. Al met al een zeer geslaagd weekend.

De Groningse dubbeltwee, met Melvin op de boeg plek, startte beide dagen in hetzelfde veld. Van de SB ploegen waren ze veruit het snelste. Met een strakke 6.19,27 waren ze een aantal ervaren Duitsers te snel af (o.a. Karl Schulze, Goud in Rio met 4x), een 4e plek overall. Op zondag wederom een 4e plek, maar een kleiner gat t.o.v. de nr. 1 en 2.Knappe prestaties, wat wederom laat zien dat Melvin een goede keuze heeft gemaakt door dit jaar samen met Luuk te gaan trainen op Gyas.

collage.jpg