Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
omvalh4k.jpgCredits: Yannick Schurwanzejzh4k.jpgEJZ. Credits: Yannick Schurwanzejlh4k.jpgEJL. Credits: Yannick Schurwanz

Heineken Roeivierkamp 2018
10 en 11 maart, Amsterdam

13 maart 2018 door Esmee Nobel

Terwijl een aantal kilometer verderop het WK allround schaatsen werd gereden in het Olymisch Stadion, werd op de Amstel een kleinere versie van het allround roeien gevaren. Over respectievelijk 2500m, 250m, 5000m en 750m konden ploegen laten zien over welke kwaliteiten ze beschikken. De lange afstanden worden in achtervolging gevaren, de korte boord aan boord. Alle races finishen voor Nereus. De gevaren afstanden worden terug gerekend naar 250m, op basis waarvan een aantal punten worden toegekend. Zo ontstaat er per veld een klassement, en de ploeg die aan het eind van het weekend het laagste punten aantal heeft mag zich winnaar van de Heineken Roeivierkamp noemen. Voor Aegir lagen er elf ploegen aan de start.

Op zaterdag stonden de 2500m met gelijk daar achteraan de 250m op het programma. De dag begon goed, met maar liefst vier overwinningen op de 2,5km! Daarna wist EJLD ook de 250m binnen te slepen. Eerstejaars zwaar had na een 3e plek op de 2500m wat moeite om in het sprint ritme te komen en moest het doen met een 8e plek.

De zondag werd geopend met een 5km, waarna er later in de middag werd afgesloten met 750m sprinten. ’s Ochtends wonnen wederom vier ploegen de lange afstand. Voor de drie dames boten betekende dit dat de wedstrijd zou worden bepaald op de 750m sprint. EJLD was nog ongeslagen, en had een grote marge opgebouwd. Met een sterke race lieten zij niks van de tegenstanders over en pakten overtuigend de winst op de Amstel. Mej. Kolkman, Peters en van Beek van MGD combineerden met Euros. Op de sprint moesten zij toegeven aan Nereus, maar een 2e plek in het D2eDiv 8+ veld is zeker niet onverdienstelijk! EJD had een 0,005 seconde voorsprong op de eerstejaars dames van Gyas. Na een kleine acherstand op de start hebben onze dames hun hoofd koel gehouden en versloegen Gyas met een halve bootlengte; blik!
De EJZ 4+ startte met dhr. Damm, dhr. Lubbers en dhr. Schepers in het clubveld. In dit veld worden drie in plaats van vier afstanden gevaren, en ondanks twee overwinningen op de lange afstanden moesten zij het doen met een 2e plek. EJZ en EJL voeren ten opzichte van de Winterwedstrijden een wat mindere race, en eindigden in de middenmoot van hun veld. De middengroepen MGZ, MGL en MGLD konden ook niet helemaal aanhaken bij de top van hun velden. MGL gaat kijken of ze zich kunnen herpakken op de Head, MGZ en MGLD stappen over op de nummers waarin ze de rest van het seizoen ook zullen varen en zullen de Head niet starten.

uitslagen.jpg