Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Winterwedstrijden

Voorbeschouwing

Door: mej. van Gaalen

Dit weekend gaat het wedstrijdseizoen 2017 echt van start met de Winterwedstrijden! Deze wedstrijd wordt in Delft verroeid over 5km op de Delfste Schie.

Voor de eerstejaarsploegen is het de eerste keer dat zij hun tegenstand in de eerstejaarsklassementen tegen zullen komen. De kans om te zien hoe zij in het veld liggen na de vele trainingen die zij deze winter hebben gedraaid ter voorbereiding.

Voor de middengroepen en ouderejaars is het de kans om te kijken hoe de vele kilometers die zij op het Winschoterdiep en in het zonnige Sevilla gemaakt hebben nu uitbetalen op het eerste meetmoment sinds de Hel.

Door het nieuwe wedstrijdregelement zien de velden er vanaf 1 januari iets anders uit. De velden zijn nu verdeeld in de eerstejaarsklassmenten (Ej), Beginner (B), Gevorderde (G) en Elite (E):

Beginner

Het oude beginnelingenniveau waarin gestart mag worden zolang iedereen in de ploeg nog geen punten in een seniorenveld heeft behaald;

Gevorderde

Het oude nieuweling/overgangsniveau waarin gestart mag worden zolang je ploeggemiddelde minder dan 6 punten per roeier is;

Elite

Het oude senioren A niveau of open klasse waarin iedereen mag starten. We behouden daarnaast ook de senioren B klasse voor roeiers die op 1 januari van het lopende jaar nog geen 22 jaar zijn.

DSC_5614.jpgww1.jpg

Wedstrijdverslag

Door: mej. van Gaalen

Afgelopen weekend vonden de Winterwedstrijden plaats. Dit leverde voor Aegir wisselende resultaten op en helaas geen overwinningen.

Voor de eerstejaars was het de eerste ontmoeting met de ploegen uit de rest van het land, die zij de rest van het seizoen tegen zullen komen. EJD en beide ploegen van EJZ wisten op de Delftse Schie de eerste klassementspunten vast te stellen, en staan daarmee alledrie in de top 5. EJLD en EJL eindigden net buiten de punten, over twee weken voor hun de volgende kans om de eerste punten binnen te slepen tijdens de Heineken Roeivierkamp.

Bij de middengroepen waren er veel verschillende resultaten. De dames van MGD startte in de skiff en de dubbel twee. Mej. Stam was de snelste in de skiff en eindigde daarmee op een 8e plaats in het DB1x veld. Mej. van Beek en mej. Huijzer roeide in het dames dubbel twee veld naar een mooie 2e plaats. Een goed begin voor een veld wat later in het seizoen ook een klassement zal vormen.

Bij de heren startte de mannen van MGZ in de 4+. De heren Hesselink, van Daal, van Kessel en Lubbers roeide met stuurvrouwe mej. Nobel naar een nette 5e plaats in een groot veld.   De heer Schepers startte op zaterdag in het B1x veld en zondag met de heer Bletsis in het G2- veld waar zij een ondanks wat materiaal problemen een goede race voeren. De heer Twellaar roeide beide dagen de 5km in de skiff, op zondag was dit helaas zonder tegenstand in het veld en mocht hij van de veteranen in de skiff aftrappen. De heer de Boer startte op zaterdag ook in de skiff in het lichte beginnelingen veld.

Op zondag startten beide MGL twee zonders in het zware gevorderde veld waarin zij bijna de exact zelfde tijd neer zette voor een 11e en 12e plaats. Als laatste startte MGLD in twee dubbel tweetjes in het LDG2x veld.

Op naar de H4K!
uitslagen ww.png
ww3.jpgww4.jpg
ww2.jpgww5.jpg