Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Rottebokaal

Door: dhr. van der Sluis

Afgelopen weekend werd de NOOC-Bokaal verroeid op de WAB. Op de vroege zaterdagochtend was het aan Heren 7 om het spits af te bijten. In de afgelopen twee wedstrijden hebben zij zo goed gepresteerd dat ze in NOOC-poule 1 mogen uitkomen. In de voorwedstrijd roeiden zij naar een 17e plek.  Dit was goed voor een C-finale waarin zij 4e werden. Daarna was het de beurt aan de Dames clubachten. Dames Club8+-2 zette in mooie race neer. Helaas was dit net niet genoeg voor een finale. Dames Club8+-1 roeide onder hun kunnen, maar wist zich wel te plaatsen voor de B-finale. Deze B-finale werd vervolgens overtuigend gewonnen. De Heren Club8+ roeide helaas ook onder hun kunnen, zij wisten zich niet te plaatsen voor een finale. vervolgens ging Dames 4 het water op, zij wisten zich te plaatsen voor de D-finale in poule 3. In deze finale werden zij 5e. Hierna roeide Heren 3 naar een 4e plek in de C-finale van poule 2. Vervolgens mochten de Dames Top C4+’en het water op. Dames 2 roeide een 17e tijd in de voorwedstrijd en wist zich daarmee te plaatsen voor de C-Finale. In deze finale werden zij 5e. Dames 1 zette in de voorwedstrijd de 2e tijd neer. In de A-finale werden zij bij de start voorbijgeschoten door Nereus en Proteus. De dames lieten zich echter niet gek maken en vanaf de 1000 meter lijn schoven zij steeds dichter bij deze twee ploegen. Dit resulteerde uiteindelijk in een hele knappe 2e plek!

Inmiddels was de mooi windstille dag overgegaan in een heerlijke lenteavond. Dat was het sein voor de sprintploegen om het water op te gaan. Dames 10, 12 en en 9 roeiden respectievelijk naar een 38e, 23e, en 26e plaats op de 500 meter en respectievelijk een 36e, 35e en 16e plek op de 250 meter. Dames 7 viel positief op door een 8e en 9e plek op deze afstanden. Heren 9 roeide op beide afstanden naar een 13e plek in het Heren onervaren C4+ veld. Hierna mochten de boten goed vastgebonden worden in de stellingen, om zop die manier voorbereid te zijn op de voorspelde wind. De roeiers en het bestuur zochten schuil in de kelders van het RSC.

Toen zij daar op de vroege ochtend uitkropen, bleek de wind inderdaad flink aangetrokken te zijn. In deze wind roeide Heren 4 zich naar een 17e plek in de voorwedstrijd van poule 4. Daarom mochten zij zich gaan opmaken voor de C-finale. Bij de start van deze finale moest flink gekrabd worden, daar hadden de Heren nog niet op geoefend en voor zij er erg in hadden lag hun boot ondersteboven in het water. Het stoeltje van stuurvrouwe Wolsink ligt nog steeds op de bodem van de WAB. Dit was voor de wedstrijdorganisatie het teken om finales te gaan schrappen. Enkel A-finales werden nog verroeid. Dat betekende voor Dames 8 en Dames 14 helaas dat zij na hun voorwedstrijd niet meer in actie mochten komen. Ook Janneke en Rosa mochten, na een goede voorwedstrijd in de 2X, niet nog een keer in actie komen. Simone en Eva mochten dit wel, in de A-finale roeiden zij naar een mooie 5e plek in het veld. Ondertussen bleef de wind aanwakkeren, wat de organisatie deed besluiten dat alle velden enkel 1 aangepaste voorwedstrijd zouden starten. Dames 5 liet zien dat zij goed kunnen pieken op het juiste moment. Zij roeiden in hun voorwedstrijd naar de 1e plek in poule 2 van de NOOC-Bokaal! Een prachtige prestatie en een dik verdiend competitieblik. Last but not least mochten de Heren top C4’en het water op. Heren 2 roeide naar een 20e plek in het C4-klassement. Heren 1 liet zich van zijn goede kant zien en wist een knappe 5e plek te behalen.  Daarmee werd het weekend goed afgesloten en kunnen wij ons allemaal op gaan maken voor de PEiL!