Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
FB_IMG_1497806985317.jpgIMG_20170618_183952411.jpg

Orca Slot Competitiewedstrijden

Door: Jorrit van der Sluis

Zaterdag 17 juni en zondag 18 juni zijn de Orca Competitie Slotwedstrijden verroeid op de Bosbaan. Traditioneel de afsluiter van het competitieseizoen. Het spits werd afgebeten door de heren van Heren 3. Met een 4e plek in de voorwedstrijd plaatsten zij zich voor de C-finale in het NOOC-H2 veld. In de C-finale werden zij, later op de dag, 1e na een sterke race. Hierna was het de beurt aan Heren 1 en Heren 2 in het NSK C4+ veld. Heren 2 wist zich helaas niet te plaatsen voor de halve finale. Heren 1 wist zich met een knappe eerste plaats in de voorwedstrijd te plaatsen voor de halve finales. In de halve finale roeiden zij nog sneller dan in de heat, dit leverde een 3e plek op en daarmee nipte plaatsing voor de A-finale. In deze finale over 2k roeiden de heren de race van hun leven. Vanaf de start lagen zij vooraan, 1800 meter lang werden alle opzetjes van Nereus, Laga en Gyas knap gepareerd. Op de 1500 meter lijn wisten de meefietsende Aegir-leden niet meer waar ze het zoeken moesten. De titel kon Heren 1 bijna niet meer ontgaan. Helaas wist Nereus zich met een zeer sterke eindsprint nog voorbij Aegir te werken. Korte teleurstelling, maar daarna natuurlijk veel terechte blijdschap en trots vanwege de zilveren plak. Tussen al dit moois door heeft uw C3 nog het competitie commissarissen skiff veld gestart. Hoewel hij duidelijk de sterkste was van de 10 (in 1 heat weg gestart) competitiecommissarissen, moest hij helaas genoegen nemen met een derde plek vanwege het feit dat hij twee keer stil moest gaan liggen omdat Orca zich in dezelfde baan bevond. Dit leverde zo veel frustratie op dat uw C3 besloot na de finish uit zijn boot te stappen en een baantje te trekken om af te koelen.

Na een lange nacht, die voor vele roeiers eindigde als zwervers in de kleedkamers of het gras van de Bosbaan, klonk het startsein voor de eerste ploegen die op zondag mochten starten. Voor Aegir waren dames 3, 4 en 5 de eerste ploegen die aan de start verschenen in het NOOC-D2 veld. Dames 3 werd knap 2e in de voorwedstrijd, dames 4 werd 5e in dezelfde voorwedstrijd. Dames 5 eindigde een heat later met een sterke race op de 1e plaats. Dames 4 werd vervolgens 4e in de D-finale, Dames 3 6e in de B-finale en dames 3 roeide naar een 4e plek in de A-finale. Heren 7 wist zich in de voorwedstrijd te plaatsen voor de D-finale van NOOC-H1, waarin zij 3e werden. Voor dames 14 was de C-finale in NOOC-D6 weggelegd, waarin zij knap 2e werden. Vervolgens was ook voor de vrouwelijke top C4’en daar het moment om het NSK te starten. Dames 2 wist zich helaas niet te plaatsen voor de halve finales. Dames 1 lukte dit wel met een mooie eerste plek in hun voorwedstrijd. In de halve finale wisten zij een 2e plek te bemachtigen, welke recht gaf op de A-finale. In deze A-finale moesten zij toezien hoe Proteus, Skoll en Nereus langzaam maar zeker verder uitliepen. Een zeer sterke eindsprint bracht de dames toch voorbij Nereus en daarmee naar een erg mooie 3e plek. Daarmee wisten zij zich verzekerd van de 2e plek in het NOOC-C4+ klassement. Vervolgens verschenen de lente dames aan de start. Lente Dames 1, Lente Dames 6 en Lente Dames 4 roeiden respectievelijk naar een 3e, 5e en 5e plek in hun wedstrijd. Daarna was het de beurt aan de Dames Club 8’en. Beide boten wisten zich helaas niet te plaatsen voor de finales. Janneke en Rosa waren het laatste serieuze nummer dat voor Aegir aan de start verscheen, met een nieuw D2x Aegir competitie record, roeiden zij naar de 2e plek in hun voorwedstrijd. In de B-finale eindigden zij als 4e. Tot slot verscheen uw C3 wederom aan de start. Ditmaal in het functie 8+ veld. Alhoewel hij op boeg zat, had de slagman kennelijk toch zo veel last van zijn alcoholdampen dat hij helemaal in de war raakte. In een moordend tempo oprijdend, snelden de brakke competitie commissarissen naar de 3e plek in hun veld.

Al met al is het een mooi en verdienstelijk seizoen geweest voor de competitiesectie van Aegir. Helaas komt aan al het moois een eind. Ontzettend jammer dat het alweer afgelopen is, maar volgend jaar is er voor iedereen weer een kans om nog harder te roeien. Uw C3 gaat een aantal traantjes wegpinken in een hoekje. JvdS’13 over en uit.