Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
tabel nov444.pngDSC_5366.jpgDSC_5414.jpgDSC_5861.jpgDSC_6232.jpgDSC_6232.jpgDSC_6245.jpg

NOVEMBERVIEREN

Door mej. van Gaalen

Zondag 6 november vond de November Vieren plaats op de Amstel. Deze wedstrijd wordt gevaren over 4km van de Amstel. De start is bij “het Kalfje” waarna de ploegen richting het centrum van de stad roeien, langs Nereus, en met de finish voor de Hoop. De wedstrijd wordt enkel in viertjes met stuurman/vrouw geroeid. Voor Aegir lagen er dit jaar acht verschillende ploegen aan de start, waaronder één competitie ploeg.

De dag werd afgetrapt door mej, Stam, mej. Austie, mej. Peters, mej. Grevers en stuurvrouwe mej. Nobel , die als allereerste en alleen startten in het DSA4+ veld. Het roeien zag er goed uit, alleen het gebrek aan tegenstand leverde een minder mooie tijd op. Vlak hierachter volgden mej. Schumacher, mej. Kolkman, mej. Huijzer, mej. van Beek en stuurvrouwe mej. Hogenhuis in het DN4+ veld. Zij lieten zien wat ze in huis hadden en kwamen met ruim de snelste tijd binnen, waarmee zij het eerste blik van het seizoen binnenhaalden!

In het tweede blok van de dag was het water van de Amstel spiegelglad en voorzichtig brak er een zonnetje door. MGLD verscheen hier als eerste aan de start zette een mooie tijd neer voor een derde plek in het LDN4* veld. 

In het derde blok was Aegir goed vertegenwoordigd door twee lichte, twee zware vieren en één clubboot. De lichte boten startten in het LSA4+ veld. De heren van Blitterswijk, Sandor, Kuyer, Hummelink en stuurvrouwe mej. Hogenhuis eindigde als derde met een tijd van 14:00.13. De heren Papa, Boerman, de Boer, Janse en stuurvrouwe mej. Vos eindigde in hetzelfde veld op een 13e plaats. De zware boten startten vlak na elkaar in het N4+ veld en de heren zaten elkaar flink op de hielen. De boot met aan boord de heren Hesselink, van Kessel, Wesselink, Damm, en stuurvrouwe mej. Leeuwerik behaalden de derde plaats met een tijd van 13:51.74. De tweede vier met aan boord de heren Bergsma, Lubbers, van Daal, Berndsen (de Hoop) en stuurvrouwe mej. Nobel roeiden vanwege blessures met een invaller. Zij eindigden op de 21e plaats.

Na de nieuwelingen viertjes verscheen er nog een competitie vier aan de start in het HCl4+ veld. De heren Molenaar, Blaakman, Diepeveen, Steunenberg en stuurvrouwe mej. Blackley gingen snel van start en liepen hard in op de concurrentie van de Hoop. Dit konden zij helaas niet de hele vier kilometer volhouden en eindigden op een 4e plaats met een tijd van 14:58.12.