Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

LEER 2016

Het weekend voordat het collegejaar weer van start ging vond de Leer Ruderregatta plaats, beter bekend als de “Bier und Bratwust Regatta”! Leer is een kleine stad net over de grens met Duitsland waar jaarlijks de regatta wordt gehouden op de Leda Rivier die dwars door de stad loopt. Op zaterdag en zondag kan er 1000m boord and boord tegen andere ploegen worden geroeid in verschillende velden.

Naast het roeien is Leer dé wedstrijd waar wedstrijdroeiers een keer geen rekening houden met hoe vroeg en in wat voor staat ze zondag weer aan de start moeten verschijnen. Op deze wedstrijd gaat het niet alleen om het harde roeien, maar ook het nuttigen van..u raad het…bier und bratwursten!

Dit jaar was Aegir vertegenwoordigd met een groep van 14 mensen, van verschilllende ploegen van het afgelopen wedstrijdseizoen. Zo waren EJD’15, EJZ’15, MGLD’15 en MGD’15 allemaal vertegenwoordigd, en hebben LM’12 en MK’13 namens uw bestuur in de boot gezeten.

Zaterdag

Na de internationale busreis de grens over kwamen wij aan in Leer waar de tentjes op werden gezet en de boten aangeriggerd. De eerste roeiers (en roeister) die in actie mochten komen waren de 4+ van EJL’15 en de 4+ van de EJZ/EJD’15 combi. Zij mochten de strijd met elkaar en een ploeg uit Bremen aan gaan. De lichte vier bestond uit de heren Kuyer, Janse, Hummelink en Vlaskamp. Zij werden gestuurd door uw lieftallige ab-actis, mejuffrouw Karsten. De andere Aegir 4+ bestond uit de zware heren Bergsma, Hesselink, Damm, mejuffrouw van Beek en stuurvrouwe mejuffrouw Spijkstra. Terwijl beide ploegen de Duitse tegenstander snel achter hun lieten, begon de strijd spannend tussen de twee Aegir viertjes. Toch kon de EJZ/EJD combi hun puntje voor die van de lichtere heren krijgen en werd het gat steeds iets groter. Na 1000m buffelen kwam de combi als eerste over de finish en mochten zij zich meteen op het erevlot melden!

De “internationale” blikken waren nog maar net uitgereikt toen de MGLD 2x met mej. Baeten en mej. Offens al weer aan de start lagen. Het parcours met twee bruggen en een bocht bleek  lastig in een ongestuurd nummer, en na 1000m strijden en zelf sturen eindigde de dames op een derde plaats.

In de tussentijd hadden de dames Huijzer, van Beek, Mulder, Karsten en stuurvrouwe Spijkstra de boot van de lichte mannen overgenomen en begaven ook zij zich richting de start. In een erg spannende race wisten zij enkele ploegen achter zich te laten en kwamen ze als tweede over de finish.

Zondag

Op zondag was het aan de heren van EJZ en EJL om nog één keer de 1000m af te leggen, dit maal in de acht. Na een moeizame start van de dag en een erg kort oproeiprogramma barste het roeigeweld los. Ondanks een goede start is het de heren niet gelukt om nog een blik mee naar Groningen te nemen en eindigde zij op een tweede plaats.

Wellicht dat dit toch iets te maken met het feit dat er de avond van te voren een aantal alcoholische versnaperingen genuttigd waren. Zaterdag avond hebben we ons namelijk naar de welbekende “Fetenscheune” begeven. Wat daar allemaal gebeurd is kan ik helaas niks over loslaten, want what happens in Leer.. stays in Leer. Mocht u nou toch benieuwd zijn naar deze verhalen, ga veel roeien, ga selecteren, ga wedstrijdroeien en wellicht maakt u het volgend jaar, na een heel seizoen alles geven voor het roeien, zelf ook mee.