Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Wedstrijdverslag Koninklijke Holland Beker

Door mej. van Gaalen

Afgelopen weekend vond de Koninklijke Holland Beker plaats op de Bosbaan. Ook al waren er geen blikken voor Aegir, zijn er meerdere records gesneuveld!

De zaterdag begon met de race van mej. Schumacher, mej. Kolkman, mej. Grevers en mej. Peters in het onder 23 W4- veld. In dit veld startte ook mej. Huijzer in combinatie met Asopos. Beide ploegen wisten in de voorrondes de A Finale te bereiken. Beide ploegen hadden in de finale wat last van de omstandigheden op de Bosbaan, Aegir eindigde op een vierde plaats en de Aegir/Asopos combinatie op een zesde plaats.

Dhr. de Boer startte in het BLM1x veld en voer hier een zeer sterke race. Hij heeft tot de 1500m op de eerste plaats gelegen in de voorronde. Door een kleine mishaal lukt het hem helaas op een boegbal verschil net niet om deze positie vast te houden en door te gaan naar de A finale.

Dhr. Schepers startte dit weekend met dhr. Moesker van Laga in het M2- veld. In de voorwedstrijd knokte ze zich naar een plek in de A finale ’s middags. Deze sloten zij af op de zesde plaats.

In het M4+ veld lagen op zaterdag twee ploegen voor Aegir aan de start. Dhr. Damm en dhr. Hesselink met mej. Nobel in combinatie met Gyas, en de heren Fluitman, van Soest, Bakker, Molenaar en mej. Spijkstra.

De heren van EJZ voeren een erg sterke race en kwamen voor een eerstejaarsploeg zeer goed mee in het veld. Dat was ook te zien aan de resultaten want ze voeren in de voorwedstrijd meteen naar een nieuw EJ4+ record! Ze verbeterde het record met ruim drie seconden naar een tijd van 6:28.16!

In de finale probeerde ze het trucje nog een keer maar door de weersomstandigheden lukte het opnieuw verscherpen van het record niet, maar voeren ze alsnog naar een 5e plaats in het veld. Een knappe prestatie voor een eerstejaars ploeg. De Aegir/Gyas combinatie eindigde op de 6e plaats. Op zondag voer de combinatie een betere race en sloten ze de A finale af met een 4e plaats.

Dhr. Twellaar startte dit weekend samen met dhr. Adema van Gyas in het M2x veld met het doel om een kwalificatie voor het SB WK te bemachtigen. Met gemak roeide ze in de voorrondes als eerste over de finish voor een plek in de A finale. Ook deze ging erg goed en met een fantastische tijd en combi record van 6:16.24 was er in de finale maar 1 ploeg sneller! De heren roeiden ook harder dan de Proteus/Saurus combinatie die volgende week naar Luzern gaat en de Lichte 2x van de bond. Op zondag was het in de voorwedstrijd weer een makkelijke race naar een eerste plek. In de finale behaalde ze de derde plaats achter Leander/Angecroft en Lyngby RK.

De heren van Blitterswijk en Kamerbeek startte beide dagen in het LM2- veld. Helaas ging het dit weekend niet zo goed als de voorgaande wedstrijden en ging Argo dit keer wat sneller.  De heren eindigde beide dagen met een derde plaats in de A finale.

Op zaterdag lag de Groninger Henley acht als laatste voorbereiding voor deze week aan de start van het M8+ veld. Met een tijd van 05:38,43 roeide zij naar een 4e plaats in de A finale achter een KNRB-combi, Berkeley en een Nereus/Triton combinatie. Inmiddels zijn de heren en dame onderweg naar Henley waar zij woensdag aan de start zullen verschijnen in de Temple Challenge Cup! Om 15:30 zullen ze starten tegen de ‘B’boat van Cornell University.

Aan het einde van de dag was het de beurt aan de eerstejaars viertjes. Als eerste mocht EJD de baan over. Ze voeren hier een hele spannende race en kwamen uiteindelijk als tweede met een nieuw EJD4+ record over de finish! Met een tijd van 7:19.62 is het record met bijna vier seconden aangescherpt!

De vier van EJZ startte ook tegen de top6 van hun klassement. De race ging niet helemaal hoe ze wilde, ze eindigde uiteindelijk op de 5e plaats.

Op zondag startte de dames van de 4- met mej. Stam en mej. Nobel in combinatie met Triton in het W8+veld. Na een goede voorwedstrijd roeide ze in de middag een zeer sterke race in de A finale. Met slechts 3/100ste van een seconde liepen ze het Aegir combinatie record mis. Erg jammer, maar een zeer mooie race!

Dhr. de Boer startte zondag nog in een combinatie met Gyas in het LM8+ veld. De andere ploegen bleken hier net wat sneller, uiteindelijk eindigde de ploeg op een 4e plaats.

Als afsluiter ging de acht van EJZ in het Freshman’s Eight veld de baan over. Als derde kwamen zo over de 500m lijn, maar dit konden ze helaas niet vast houden. Ze eindigde de race op een 6e plaats.

EJZ KHB.jpgEJD KHB.jpgKHB zaterdag.pngKHB zondag.png