Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Hollandia 2017

Wedstrijdverslag

Door: mej. van Gaalen

Afgelopen weekend vond de Hollandia en het NK Klein plaats. Op vrijdag ging het NK al van start met een time-trial, zaterdag gingen de eerstejaars en development ploegen de strijd aan voor de klassements punten, zondag werd het weekend afgesloten met drie tellende blikken!

NK

Vrijdag lagen er 9 Aegir ploegen aan de start van de time-trial voor het NK. MG startte met vier skiffjes in het DE1x veld. De top-24 tijden gingen door naar de kwart finales op zaterdag. Helaas zaten de Aegir dames hier niet bij en zat het NK er op.

In het LDE1x lag mej. Wilbrink aan de start. Met een tijd van 08:23,35 mocht zij zaterdag ochtend herkansen en zondag de C-finale varen. Na een spannende strijd met Laga die in de laatste honderd meters toch net iets sneller was eindigde ze op een 4e plaats.

Dhr. Twellaar voer de time-trial in het SB1x veld. Hij eindigde op een 13e plaats, met een derde tijd in het SB veld. Met een zware loting voor de kwart-finales mocht hij zondag middag de C-finale varen. Hier voer hij een goede race en eindigde op een tweede plaats, met daarbij ook een derde plaats van de SB deelnemers!

Dhr. Sandor voer zijn tweede 2km in de skiff in het LE1x veld. Ook in dit veld gingen alleen de top-24 tijden door naar de herkansing. Met een tijd van 7:20,45 zat dhr. Sandor hier niet bij en zou hij zondag weer aan de start verschijnen van het LB1x veld.

De heren Bletsis en Schepers deden mee aan het NK in de zware twee zonder. Een sterk veld met meerdere boten van de zware mannen equipe. Zij voeren in de time-trial de 20e tijd en mochten daarmee zaterdag ochtend de kwart finale starten. Met een 5e plek tijdens de kwart finale gingen ze zondag door naar de C-finale waar zij uiteindelijk als derde over de finish kwamen.

Als laatste van de vrijdag startte dhr. van Blitterswijk en dhr. Kamerbeek in het LE2- veld. Zij voeren een tweede tijd in de time-trials. Gezien er maar 5 inschrijvingen waren hoefde er geen kwart en halve finales geroeid te worden, de heren verschenen daarom meteen zondag aan de start van de A finale waar zij als tweede over de finish kwamen. Daarbij mochten zij hun 2- richting het ere-vlot roeien en hun zilveren medaille voor een tweede plaats op het NK in ontvangst nemen!

Eerstejaars

Zaterdag stond voor de eerstejaars in het teken van het klassement! De acht van EJZ beet de spits af en voer een nette voorwedstrijd. Met een eerste plaats kregen ze een gunstige loting voor de A-finale waar zij helaas een mindere race voeren en eindigde op een 6e plaats. Op zondag ging het een stuk beter bij de heren, ze eindigde achter Gyas en Laga op de derde plaats in de A-finale.

De lichte dames volgde de zware ballen en hebben een hele goede slag gemaakt in het klassement. Met een 1e plaats in de voorwedstrijd en een  2e plaats in de finale mochten zij 8 punten mee naar Groningen nemen. Het belooft nog een spannend seizoen te worden met tot nu toe vier verschillende verenigingen die een winst in het klassement hebben behaald. Op de zondag wisten de dames de goede halen vast te houden en roeide ze nu ook de winnaars van de zaterdag naar huis. Winst in het LDB4* veld en een blik! De dames hebben bevestigd dat het water van de Bosbaan toch nog wel aan de koude kant is en zijn beginneling-af!

Mej. van der Wal startte zondag in het lichte dames beginnelingen skiff veld. Als eerstejaars in de skiff is dit een erg sterk veld, maar wel een goede wedstrijdervaring. Ze eindigde op een vijfde plaats in de voorwedstrijd.

Voor EJL begon de zaterdag met een zeer spannende voorwedstrijd. Na 1800m op de tweede plaats te hebben gelegen duwde Argo in de laatste meters toch nog net hun boegbal voor die van Aegir en gingen de heren helaas niet door naar de A-finale. Op zondag verliep de voorwedstrijd ook niet heel goed na dat ze niet goed uit de start vertrokken. De rest van de race liepen ze qua snelheid weer gelijk met de rest van het veld maar konden ze de verloren meters helaas niet meer goedmaken.

Het viertje van EJZ eindigde zaterdag ochtend op een 4e plaats in de voorwedstrijden, wat betekende dat ze ’s middags in de B-finale mochten starten. Na een spannende strijd met Asopos wisten ze deze te winnen en aangezien er meerdere ploegen mee deden die niet in het klassement mee doen, hebben ze 5 punten verdiende voor het klassement. Daarmee staan ze nu op een nette derde plaats! Op zondag wonnen ze hun voorwedstrijd en ’s middags na een goede race eindigde ze op een tweede plaats in het beginnelingen veld.

EJD had op zaterdag alleen de finale, na een spannende race waar ze op de 1000m nog op de 5e plaats lagen eindigde ze uiteindelijk op de derde plaats. Zondag waren ze de snelste in hun voorwedstrijd en voeren ze de finale sneller dan Laga die hun zaterdag nog te snel af was. Alleen Euros was sneller en ging er met de winst vandoor.

Ouderejaars

Mej. van Beek en mej. Huijzer startte op zaterdag hun eerste klassements wedstrijd in de dubbel twee. Euros is hier de sterkste tegenstander, in de voorwedstrijd en finale eindigde de dames op een tweede plaats. Zondag startte ze in het DG2x veld, in de finale werd het nog even heel spannend voor de tweede plaats, uiteindelijk eindigde ze met 5/10e verschil op de derde plaats.

Mej. Kliffen en mej. Baas startte ook in het development veld in het lichte dames dubbel twee veld. In de strijd met Euros lukte het ze net niet om een plek te bemachtigen in de B-finale. Op zondag voeren ze een derde tijd in de voorwedstrijd wat helaas niet niet goed genoeg was voor een plek in de finale. Het blijkt een sterk maar spannend veld te zijn, na slechts twee weken in deze opstelling gevaren te hebben genoeg kansen voor de dames op de Damen volgende week. Ook verbeterde ze dit weekend niet 1 maar 2 keer het Aegir record voor de LDG2x!

Mej. Diependaal lag ook aan de start van het LDG2x veld in combinatie met Vidar. Zij voeren geen goede race en gingen niet door naar de finale. Zondag startte mej. Diependaal in de skiff waar ze als vierde over de finish kwam in de voorwedstrijd.

Ook het zware development veld is een groot en sterk veld waar veel ploegen mee deden voor de finale plaatsen. MGZ eindigde in de voorwedstrijd als derde en mocht daarmee de B-finale starten. Na een spannende strijd tegen Orca ging de Utrechtse ploeg toch net  wat harder en eindigde de mannen van Aegir op de 4e plaats. Zondag ochtend waren ze de eerste Aegir ploeg die weer het water op mocht. Dit keer in het G4- veld. Alleen de nummer 1 van elke voorwedstrijd mocht door naar de finale, Aegir voer wederom een spannende race tegen Orca die net in de laatste meters er net voorbij ging.

Dhr. Damm is de afgelopen weken aan het trainen geweest in de skiff voor zijn eerste 2km skiff wedstrijd. Hij lag zondag ochtend aan de start van het B1x veld. De eerste 1000m bleef hij goed aansluiting houden met het veld en liep hij weer in op de andere boten, de laatste 500m werd het verschil met Nereus toch weer wat groter en kwam hij als 6e over de finish.

MGD lag op zondag wederom in vier skiffjes aan de start, dit maal in het DB1x veld. In de voorwedstrijd wisten mej. Stam en mej. Kolkman een plek in de A-finale veilig te stellen. Helaas werd mej. Stam tijdens het oproeien voor de finale aangevaren door een boot van de overkant waardoor ze niet meer kon starten. Mej. Kolkman lag wel aan de start en ging snel van start waarna ze eerste lag op de 500m. De andere skiffeuses hierna weer dichterbij en uiteindelijk eindigde mej. Kolkman op een derde plaats, een knappe prestatie voor een tweedejaars in de skiff.

In het LB1x veld lagen dhr. Sandor en dhr. de Boer aan de start in dezelfde voorwedstrijd. In het begin van de race leidde de twee heren het veld, helaas ging de tweede helft van de race voor dhr. de Boer wat minder en eindigde hij op de 5e plaats. Dhr. Sandor werd derde en mocht ’s middags door naar de A finale waar hij, met wederom een snelle eerste 500m, als 6e over de finish kwam.

Naast het NK startte dhr. Bletsis en dhr. Schepers ook nog in het G2- veld. Ondanks een ongunstige baan roeide zij al snel naar een 1ste plaats, steeds verder weg van de rest van het veld en kwamen ze als eerste over de finish en mochten ze zich melden op het erevlot!

Zij werden niet lang daarna gevolgd door de heren van Blitterswijk en Kamerbeek die ook startte in het LG2- veld. Doordat er meerdere ploegen uitgewogen waren hadden ze helaas maar 1 tegenstander maar met een goede race lagen ze vanaf het begin vooraan. Ook voor deze heren een blik in het gevorderde veld en voor de tweede keer het erevlot!

Uitslagen Hollandia vrijdag.pngUitslagen Hollandia zaterdag.pngUitslagen Hollandia zondag.png