Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Heineken Roeivierkamp

zwaar.jpg

Heineken Roeivierkamp

Voorbeschouwing wedstrijdsectie

Door: mej. van Gaalen

Na tijdens trainingsweekend Amstel vele trainingen te hebben gedraaid op de Amstel zullen de wedstrijdploegen dit weekend aan de start van de Heineken Roeivierkamp verschijnen. Een van de leukste wesdtrijden van het jaar door de vier verschillende afstanden die er verroeid worden. Zaterdag beginnen de ploegen met de 2,5km bij het Kalfje, en roeien ze de stad in. De finish ligt voor Nereus, de vereniging die ook verantwoordelijk is voor de organisatie. Na de 2,5km maken de ploegen rond en starten ze boord aan boord een 250m sprint. Deze afstand zorgt altijd voor veel spanning en sensatie aangezien er altijd wel een paar ploegen zijn die het hoge tempo nog net niet helemaal aan kunnen.

Op basis van de punten die na dag 1 behaald zijn worden de ploegen heringedeeld voor de twee verschillende afstanden op zondag. ’S Ochtends de 5000m die start bij de hoerenbocht en ook weer richting Nereus verroeid wordt. ’S Middags volgt de laatste afstand, de 750m die van start gaat bij de Hoop en finisht voor Nereus.

Voor elke afstand is er een blik te behalen, en voor de ploeg met de meeste punten is er ook een blik voor de algemene winnaar.

Voor de wedstrijdsectie van Aegir liggen er dit weekend 10 ploegen aan de start waarvan enkele roeiers in combinatie met andere verenigingen.

De eerstejaars ploegen komen voor de tweede keer de ploegen uit het klassement tegen. EJZ eindigde op de Winterwedstrijden al in de top 5 en zullen dit weekend een stap richting de top 3 proberen te zetten. De vier van zwaar start in combinatie met Boreas, die op de WW een plek voor de vier van EJZ eindigde. EJLD en EJL hadden mindere resultaten op de WW en zullen proberen dit weekend te stijgen in het klassement.

Bij de ouderejaars boten maken de dames kans op de winst in het D2eDiv veld. De heren van MGZ en MGL starten met een invaller van Njord ook in het 2e divisie veld. Een erg groot veld, waar ook de heren Schepers en Bletsis roeien in een combinatie boot. De heer de Boer start samen met Gyas in het lichte 2e divisie veld.

De BoWa zal dit weekend bij RIC te vinden zijn, komt vooral allen uw wedstrijdsectie aanmoedigen door mee te fietsen en/of bij Nereus aan de finish te staan! 

Tabel uitslagen H4K.png

Wedstrijdverslag 45e Heineken Roeivierkamp

Door Mej. van Gaalen

Afgelopen weekend vond de 45e editie van de Heineken Roeivierkamp plaats op de Amstel. Voor Aegir lagen er 16 ploegen aan de start waaronder 10 wedstrijdboten en 6 clubachten.

Ouderejaars

Middengroep dames lag dit weekend aan de start met een dame van Salland. Ze hebben een constant weekend gevaren met drie 4e plekken en daarbij ook een 4e plaats van de 14 ploegen. Nereus ging er met de winst van door en Njord en Silvia waren ook net iets beter gezien zij aanzienlijk wat meer trainingen in de acht hebben gedraaid de afgelopen tijd.

Middengroep zwaar met de heer van Blitterswijk senior op slag en een invaller van Njord op boeg hadden veel pech tijdens het weekend. Met de 2,5km ging er iets mis met het roer waardoor de bocht bij de Rozenoord niet goed ging en zorgde voor het verlies van kostbare seconden en punten. Daarnaast kon er op zondag vanwege een zieke roeier helaas niet meer gestart worden.

De heren Schepers en Bletsis startte in een Phocas/Okeanos/Saurus combinatie in hetzelfde veld als MGZ. Zij hadden vooral goede resultaten op de lange afstanden en eindigden op een nette 7e plaats en waren daarmee de snelste combinatieboot van het weekend.

De heren Hummelink, Janse en Papa startte samen met lichte pikken van Laga in het lichte 2edivisie veld. Na een aantal trainingen te hebben gedraaid hadden zij op zondag betere resultaten dan op de zaterdag. Zelfs na dat hun boot aangevaren was door een burgervereniging en ze op het laatste moment nog even van opstelling moesten verwisselen behaalden ze op de 750m sprint het beste resultaat met een 7e plaats.

De heer de Boer startte ook in het lichte heren tweede divisie veld in een Gyas combinatie. Helaas konden ze zondag niet starten vanwege een wisseling in de opstelling waardoor ze uiteindelijk niet mee konden doen voor het algemeen klassement.

Eerstejaars

Van de eerstejaars ploegen lagen er dit weekend vijf ploegen op het water. Door het volle schema van de Heineken  konden de ploegen van het 4+ klassement hier helaas niet aan mee doen.

Eerstejaars lichte dames startte in de dubbel vier wel het eerstejaars klassement. Nadat de eerste drie afstanden vergelijkbaar waren met de Winterwedstrijden  klikte het tijdens de 750m sprint en behaalde de dames op deze afstand een mooie 4e plaats.

Mej. Oldenburger zat dit weekend niet in de klassements 4* en startte samen met roeisters van Nereus, Phocas en Njord het zware dames 1edivisie dubbel vier veld. Dit is een erg zwaar veld voor een lichte dames combinatie en daarom deden ze niet echt mee. Wel hebben ze in ieder geval de Heineken kunnen roeien in voorbereiding op de Head waar zij wel in het lichte veld zullen starten.

Eerstejaars licht heeft dit weekend laten zien dat ze veel stappen hebben gezet. Na een 10e plaats op de Winterwedstrijd wisten ze dit weekend een mooie 5e plaats te behalen, met als piek een 3eplaats op de 750m sprint. De eerste klassements punten zijn binnen!

Eerstejaars zwaar had dit weekend twee ploegen op het water liggen. De vier startte in combinatie met de vier van Boreas het eerstejaars veld. Ze zette op de 250m een verrassend mooie tijd neer voor een combinatie ploeg en behaalden daarmee een derde plaats. In het algemeen klassement eindigden ze op een 15e plaats, nog boven ploegen die niet in combinatie startten.

De acht heeft dit weekend hun doel bereikt en zich in de top 3 neergezet! Na een spannende zaterdag met een 4e en 2e plaats hielden ze het hoofd koel en lieten ze op zondag nogmaals zien dat ze in de top 3 thuis horen. Ze hebben de Heineken voor de eerste keer sinds 2009 afgesloten met een knappe tweede plaats!

Clubachten

Door: dhr. van der Sluis

De dames mochten op de vroege zaterdag ochtend het spits afbijten voor de competitiesectie.  Dames Club8+-1 snelde als eerste over de Amstel. Met een 18e plek op de 2500 en een 19e plek op de 250, hebben zij zich helaas net niet geplaatst voor de zondag. Dames Club8+-2 werd 28e op de 2500 meter, op de 250 meter verbeterden zij zich met een 26e plek. Ook voor hen helaas geen zondag. Ook geen zondag voor de Aeva 8+, zij werden op beide afstanden 29e.

Na het geweld van de dames, was het aan de heren om te laten zien wat ze kunnen.  De heren van de oud EJZ’13/’09 combinatie werden knap 3eop de 2500 meter en 6e op de 250 meter. Daarmee plaatsten zij zich overtuigend voor de zondag. De Heren Club8+ roeide naar een 16eplek op de 2500 en een 14e plek op de 250. Daarmee plaatsten zij zich als 15e ploeg nog nipt voor de zondag, een mooie prestatie! De Zwaarst 8+ roeide op beide afstanden naar een 30e plek. Daarmee bleven zij de Hoop-2 ruim voor.

De heren van de oud EJZ combinatie waren dusdanig blij met de plaatsing voor de zondag, dat zij dit uitbundig gevierd hebben. SG’09 was zo blij dat hij zelfs ‘s nachts nog bezig was met het Amsterdamse water. Helaas heeft deze blijdschap niet geresulteerd in sprankelende resultaten. Het hoogtepunt was geweest en alle kracht leek weggevloeid. Desondanks wisten zij nog wel naar een knappe 11e plek te roeien op de 5000 meter. Daarmee werden zij 5e in het eindklassement! Op de 5000 meter moesten zij wel hun meerder erkennen in de Heren Club8+. Deze laatstgenoemde heren snelden naar een 10e plek op de 5000 meter en eindigden daarmee als 14e in het veld.