Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Head of the river Amstel

Voorbeschouwing wedstrijdsectie

Door mej. van Gaalen

Komend weekend keren de Aegir wedstrijdploegen terug naar de Amstel voor de langste afstand die ze dit seizoen zullen gaan varen. Na van start te gaan voor de K.A.R.Z.V. de Hoop leggen ze 8km af richting Oude Kerk aan de Amstel. Een uitdagende race voor niet alleen de roeiers maar ook de stuurtjes die de verschillende bochten zo scherp mogelijk willen sturen om kostbare seconden te winnen.

Zaterdag is het aan de dames om als eerste het water op te gaan. EJLD zal proberen hun succes van de 750m op de Heineken door te zetten op de Head en gaan achter de eerste klassements punten aan. Mej. Oldenburger start wederom in een combinatie boot, dit keer net als haar ploeggenoten in het lichte veld. 

Het 4+ klassement is uitgeschreven met de Head en daarom zal ook EJD na een 4e plaats op de Winterwedstrijden aan de start verschijnen voor hun tweede klassements wedstrijd.

Zondag is de beurt aan de heren van de wedstrijdsectie. De heren Papa, Hummelink en Janse zijn dit weekend de enige ouderejaars van Aegir die de acht kilometer gaan afleggen. In dezelfde combinatie met Laga liggen zij zondag aan de start van het lichte gevorderde veld.

EJL heeft op de Heineken constante resultaten laten zien, aan hun de taak om ook de stijgende lijn sinds de Winterwedstrijden wederom door te zetten.

’s Middags zullen beide EJZ ploegen in het laatste blok aan de start liggen. De acht zet de achtervolging in op de nummer 1, Laga, en de vier zal dit weekend ook in hun eigen klassement starten. 

Startvolgorde Head.pngTabel uitslagen Head.pngUitslagen Head of the River