Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

FISU WK - POZNÁN

Vrijdag:

2- mej. Austie en mej. Stam: 15.00 (race for lanes)

4- dhr. van Blitterswijk: 12.06 (voorwedstrijd)

Uitslag:

Dhr. van Blitterswijk heeft zaterdag een 2e plek behaald in de herkansing en zal de A-finale starten in de 4-. Mej. Austie en mej. Stam hebben met 7.26.95 hun eigen record aan gort gevaren en hiermee een 5e plek behaald in de race for lanes. Zij zullen eveneens in de A-finale van start gaan. 

Zondag:

12.16 M4- A-finale: dhr. van Blitterswijk

14.02 W2- A-finale: mej. Austie en mej. Stam 

Uitslag:

Dhr. van Blitterswijk is 4e geworden met een tijd van 6.04.69.

Mej. Austie en mej. Stam zijn 5e geworden met een tijd van 7.33.89.

Door: mej. Austie en mej. Stam (a.k.a. Staustie)
Na drie weken bijkomen op de Sloveense en Griekse stranden was het voor de Staustie alweer tijd om vol aan de bak te gaan. Met frisse benen konden de eerste halen gemaakt worden op het Winschoterdiep. Geteisterd door pleziervaart en eindeloos geklots, werden de eerste stappen gezet in de tamme Olifant. 

Na een kleine week in Groningen was het tijd om af te reizen naar de Bosbaan. Hier geen golven of andere gekkigheid maar à la Sevilla de hele dag kunnen slapen, trainen en eten. Terwijl in Groningen het KEI-week geweld losbarstte, hebben we met veel plezier naar alle mooie verhalen geluisterd op afstand. Kleine baal dat we er niet bij konden zijn maar alles ging opzij voor een mooie prestatie in Polen. 

Na twee weken hard werken was het zover, eindelijk naar Poznan toe! De eerste halen op deze mooie baan, zijn inmiddels een feit. De komende dagen staan in het teken van uitrusten en de puntjes op de i zetten. Vrijdag gaat ons toernooi beginnen. Met eerst een race for lanes als opwarmertje, zullen we zondag aan de start van de finale verschijnen. De tegenstand liegt er niet om, maar dat motiveert ons juist om onze beste race te varen. 

Bedankt voor alle lieve berichtjes en support. Wij gaan ons best doen om de Aegir ster hoog te houden hier in Poznan!

Door: dhr. van Blitterswijk
FISU WK Poznan is dan eindelijk begonnen. Een kwalifictatie op de NSRF verzekerde onze 4- om hieraan deel te nemen. Na vele kilometers afgelopen weken, die parallel liepen met vele meters bier van de uittraining geslagen leden van andere verenigingen, mochten we ons schip in het Poolse water leggen. Een baan middenin het centrum. Het roeien is in Poznan een voorname sport en dat zie je terug in de aankleding van de baan. Grote tribunes en strak onderhouden voorzieningen. Morgen om 12.06 wacht ons een selectie van een sterk internationaal veld in de voorwedstrijd.

- De ochtend van de finale -

Door : mej. Austie en mej. Stam (a.k.a. Staustie)

Na een paar dagen genieten tijdens de trainingen op de baan was het zo ver. Vrijdag mochten we eindelijk aan de start verschijnen. Het water lag er vrij rustig bij, al sprongen de vissen blij in de rondte. Onze grootste angst was dus ook een vis in de boot tijdens de race...

We waren ons er van bewust dat de tegenstand niet de minste was. Alle andere ploegen hebben ruimschoots internationale ervaring. WK's, SB WK's en zelfs de Olympische spelen. Met een frisse en harde start kwamen we goed mee met het veld. Na een paar honderd meter kregen we helaas moeite met het vinden van het juiste ritme. Desalniettemin heeft het harde werken van afgelopen maand zich toch uitbetaald. Ondanks dat het niet onze beste race was, toch een nieuw PR met 4 seconden! 

We hebben voor vandaag een duidelijk doel voor ogen. 'Nog meer seconden van die tijd afsnoepen door een betere maar vooral strakke race te varen.'
Afgelopen dagen hebben we goed uitgerust met de beentjes omhoog. We genieten van alle support en zijn er klaar voor! Vanmiddag op jacht naar een nieuw record.

Liefs uit Polen van de Staustie

FISU.JPGcollage Fem Floor.PNGFISU.JPG