Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
Eemhead 1.jpgEemhead 2.jpgEemhead 3.jpgEemhead.jpg

Eemhead

Door mej. van Gaalen

Op zaterdag 24 september vond de Eemhead plaats. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Amersfoortse vereniging Hemus en betreft drie verschillende afstanden: 2,5km, 5km, of 7,5km. Elk jaar doet hier een Jong-Oud Aegir combinatie aan mee in het Heren 8+ veld in de strijd om de Eemkei. Deze kei wordt al jaren traditiegetrouw van Aegir naar Amersfoort vervoerd, waarna hij enkele uren later meteen weer mee kan naar Groningen.

Dit jaar deed er ook een Oud-Aegir dames acht mee aan de Eemhead. Een acht gevuld met louter EJD’06 roeisters, gestuurd door mej. Leeuwerik moest 5km afleggen in het tweede blok. Dit waren de dames van de Pol, Hans, van Velthuijsen, Rendering, Machiels, Heida, Lubbers en Generaal. Ookal is het even geleden dat deze dames samen in de boot hebben gezeten roeiden ze zo weg en haalde zij meerdere boten in. De dames legden de 5km ruim als snelste af met een tijd van 22,37.4 en wonnen daarmee het D8+ veld!

Na de dames was het de beurt van de mannen in blok 3, zij mochten 7,5km af gaan leggen in de strijd om de Eemkei. Met meer dan 100 tellende boorblikken aan boord was het goed te zien dat er zeer veel roeiervaring aan boord deze boot zat. Met een tijd van 26,27.8 legden de heren van Blitterswijk sr., van der Brink, Dijksterhuis, Lansink, Wissing, Mollee, Peeters, de Corte en sturrvrouwe mej. Nobel de 7,5 km in een razend tempo af. Met een verschil van ongeveer 4 minuten op de nummer twee wonnen zij het H8+ en mochten zij wederom de Eemkei in ontvangst nemen!