Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
aeva.jpgasopos.jpgasopos2.jpgasopos3.jpg

Asopos Najaars Wedstrijden

Door: dhr. van der Sluis

22 en 23 oktober zijn de Asopos Najaarswedstrijden verroeid. De recente BEER offers hebben god Aegir gunstig gestemd, na een regenachtige week heeft hij de weergoden er van kunnen overtuigen om tijdens het Asopos weekend de zon weer door te laten komen.
Op de vroege zaterdagochtend waren het de dames in het onervaren C4+ veld die hier als eerste van mochten genieten. Twee van de vier ploegen wisten knap de kwartfinale te behalen. Hier strandde voor beide helaas het eerste avontuur op de Bosbaan. De Dames in het ervaren C4+ veld roeiden in een sterke voorwedstrijd naar een derde plek. Ondanks hun knappe tijd was dit niet genoeg voor een plek in de volgende ronde. Aan het eind van de ochtend, toen het zonnetje echt begon door te breken, mochten de Aeva 4+ en de La Sjoef 4+ het water op. Beide ploegen kwamen helaas niet verder dan de voorwedstrijd. Dat betekende dat Aegir’s dag er al aan het begin van de middag
 op zat. Gelukkig scheen de zon en stond de tap aan.

Zondag ochtend was het de beurt aan de heren onervaren C4+’en. Vier van de acht ploegen wisten bij de eerste drie in de voorwedstrijd te roeien, waardoor zij recht hadden op een plek in de kwartfinales. Dat was ook meteen het eindstation voor de zware ballen, maar één lichte pikken ploeg werd eerste in de kwartfinale! Hun vierde plek in de halve finale was helaas niet genoeg voor de A-finale. Desondanks een mooie prestatie!  De twee herenploegen in de ervaren C4+ lagen naast elkaar in de voorwedstrijd. Aegir 1 was met een 2e plek net iets sneller dan Aegir 2 op de 3e plek. Dat betekende een finale plaats voor Aegir 1. Hier roeiden zij naar de 4e plek. De beide herenploegen in het 4+ veld wisten met grote overtuiging hun voorwedstrijd te winnen! Waarna zij naast elkaar kwamen te liggen in de halve finale. Hier gingen de competitie heren 12 seconden sneller de baan over dan de heren van de EJZ-selecties. Dat resulteerde voor de selectie mannen in een B-finale, die zij knap wisten te winnen. De competitie heren mochten nog een keer schitteren in de A-finale. En hoe! In een nieuwe Aegir competitie record roeiden zij naar de 3e plek. Vervolgens was het de beurt aan de LD4*, een leuk nummer om naar te kijken. Met een 5e plek in de voorwedstrijd wisten zij roeiend echter niet te overtuigen. Ook mejuffrouw Van den Berg wist in het DN1X veld niet te overtuigen, al moet vermeld worden dat zij, gezien haar korte voorbereiding, het eerste deel goed mee wist te komen. Dhr. Swart roeide naar de 3e plek in zijn voorwedstrijd van het N1x veld. Daarmee was Aegir’s Zondag ten einde. We kijken terug op een geslaagd weekend met prima resultaten!