Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Argo Sprintwedstrijden en NSRF Slotwedstrijden

Door: mej. Nobel

Dit weekend vindt alweer het laatste wedstrijdweekend van het seizoen plaats. Nog éénmaal zal onze wedstrijdsectie zich richting de randstad begeven om nog één keer, of in veel gevallen meerdere keren, de Bosbaan over te racen. Traditiegetrouw is de NSRF een drukte van jewelste. Onze BoWa rijders zullen wederom een ingenieus schema moeten bedenken om onze 28 ('vo) boten te vervoeren, aangevuld met 9 boten van de Hunze. 

Allereerst vinden vrijdag de Argo Sprintwedstrijden plaats, waar over 500m zal worden gestreden om een sprintblik. 
Zaterdag zullen onze eerstejaars ploegen de eindstand van de eerstejaars klassementen bepalen. De EJD 4+ ligt op koers voor een podiumplek en ook de EJZ 8+ kan een nette 4e plek veiligstellen. Tevens zullen de mogelijk aanstaande eerstejaars wedstrijdroeiers laten zien wat ze waard zijn in de talenten velden. In alle vroegte zullen de heren en dames 8+'en en de lichte dames 4* aan de start liggen. 

Zondag staat in het teken van de laatste tellende blikken. De 4+'s zijn bijna niet aan te slepen en zelfs de 2+'s worden afgestoft en vast warmgedraaid voor de lustrum editie van de Hel van het Noorden.  Vele roeiers gaan hun geluk in meerdere velden beproeven, niet zelden in combinatie met andere verenigingen. Onder andere de succesvolle combinatie van dhr. Twellaar met dhr. Adema (Gyas) die op de Holland Beker hun uitzending naar het WK onder de 23 in Plovdiv hebben weten te bemachtigen. 

De exacte bezetting is hier te vinden. 
 Argo Sprint

NSRF

De wedstrijd is te volgen via time-team.
 Argo Sprint
 NSRF

Nadat de laatste halen van het seizoen gemaakt zijn en de laatste blikken in ontvangst zijn genomen mogen de wedstrijdroeiers gaan genieten van een welverdiende uittraining. Tezamen met onze Rotterdamse en Delfste vrienden zullen we naar het Utrechtse afreizen om aldaar de intercorporale verbanden eens te verstevigen.

Lieve eerstejaars, lieve middengroepen, lieve talentenroeiers, lieve coaches, ik wens jullie heel veel succes en plezier. Maak er een mooie laatste wedstrijd van, geniet!