Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
DSC_2678.jpgDSC_2787.jpgDSC_0249.JPG

Amstelbeker

Door mej. van Gaalen

Zondag 25 september vond de Amstel Beker plaats. Deze Henley-style boord-aan-boord race over een afstand van 750m wordt verroeid tussen de Berlagebrug en de Hoop. Hier gaan jaarlijks de beste verenigingsachten van de Nederlandse studenten- en burgerroeiverenigingen de strijd met elkaar aan om de Palmbeker voor de heren, en de Fortunabeker voor de dames.

Vanaf het dakterras van de Hoop keken de toeschouwers naar de strijd op het water. De mannen acht van Aegir bestond dit jaar uit de heren Beuling, Kuyer, Wesselink, van Kessel, van Daal, Damm, Hesselink, Sandor en stuurvrouwe mej. Hogenhuis. In de time-trial zetten de heren een tijd neer van 02:10.0. Hierna werd er geloot voor de voorwedstrijden, en moesten de heren het opnemen tegen de favoriet Nereus. Nereus won de voorwedstrijd en daarmee was de wedstrijd voor de jonge ploeg van Aegir helaas afgelopen.

De dames acht, gestuurd door mej. Nobel werd voorgeslagen door de tweedejaarsdames Peters en Kolkman, gevolgd door mej. Stam, Austie, van Haaren, van Beek, Schumacher en Batelaan. Deze dames zetten in de time-trial de 7e tijd neer van 02:24.0. Hiermee loten ze de voorwedstrijd tegen Euros, die in de time-trial slechts drie tiende langzamer was. Dit verschil wisten de Aegir dames in de boord-aan-boord race ruim te vergroten en zij wonnen de race met een tijd van 02:24.2, de tweede-snelste tijd van deze ronde. Hiermee mochten zij door naar de kwart-finales waar ze het op mochten nemen tegen Njord. In deze race waren de licht-blauwe dames helaas iets sneller en mochten de Aegir dames meteen doorroeien naar de start om de C-finale te verroeien tegen Nereus. Nereus wist deze race te winnen dus het was voor de Aegir dames de laatste 750m van de dag.   

Het was een mooie dag op de zonnige Amstel, beide Aegir ploegen waren nog jong met veel tweedejaars aan boord die de afgelopen weken al weer hard aan het trainen zijn. Zij konden zich hier nu voor het eerst meten tegenover de algemeen meer ervanere ploegen aanwezig op de Amstel Beker.