Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

30e Tromp Boatraces

 door dhr. Bronsgeest

Zaterdag 17 oktober 2015, een koude, regenachtige dag. Een enkele eerstejaars en menig ouderejaars wedstrijdroeier van Aegir is afgereisd naar Hilversum voor alweer de dertigste editie van de Tromp Boat Races, een achtervolgingsrace over 5250 meter. Mejuffrouw De Keijzer en mejuffrouw Offens beten de spits af in het LDSB 1x dan wel het DSB 1x veld gevolgd door mejuffrouw Van Loenen in het M18 1x veld. Voor de eerste twee een taaie eerste ervaring in de skiff, voor de laatste een wedstrijd waarop lang gewacht is. De mooie ervaring, het resultaat voor allen helaas minder.

 

In het derde blok hield de zware ploeg uit ’09 een kleine reünie en achtte het 4+ veld een geschikt moment. In dit sterke veld veroverden vier lichte pikken uit Delft de eerste plek en gingen zij en elf andere ploegen onze mannen voor in de uitslag. Ook de heer Rugge verlangde na vele kilometers Winschoterdiep naar vreemd roeiwater, naar racen in plaats van trainen. Daarom roeiden ook hij op het Hilversums kanaal. Helaas was het LH 1x veld te sterk en had hij genoegen te nemen met een laatste plek. Tevens lagen onze lichte wedstrijdroeiers Van Blitterswijk, Kruse en Sandor aan de start van het LSB 1x veld in het derde blok. Voor de eerste twee heren een mooi moment om de onderlinge vriendschappelijke strijd van het Winschoterdiep naar het Hilversums kanaal te verplaatsen. Helaas stuurde de heer Van Blitterswijk ietwat te strak en verloor daardoor belangrijke secondes. 1-0 voor de heer Kruse. De heer Sandor zette een degelijke eerste achtervolgingsrace in de skiff neer. In de zware variant van hetzelfde veld (het SB 1x veld) roeiden de zware heren Schepers en Twellaar. De heer Twellaar ging de heer Schepers op het water net niet voorbij, maar pakte hem wel in de uitslag.

 

In het vierde en tevens laatste blok roeiden de heren Beuling (boeg) en Tewelde in het H 2- veld. Van inwegen wilden zij beiden nog niets weten. Een tweede lotingsplek zei helaas niets over het resultaat. Al voor het passeren van de eerste brug leerden ze dat de kant niet altijd strak gevolgd kan worden en achterom kijken wel degelijk verstandig is. Op dit tijd verspillende ongeluk na roeiden de beide heren een nette race.

 

Zonder overwinningen en even troosteloos als het weer reisden uw bestuur en de roeiers terug naar Groningen. Op naar de volgende race met wie weet wel een blik!