Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
uitslag 1.pnguitslag 2.pngdames 6.jpgclub 8 dames.jpgheren club 4.jpg

Wedstrijdverslag Skoll Cup

Door Mej. Joustra

Nadat de poules bepaald zijn tijdens het Heineken NOOC Openings Toernooi was het dit weekend tijd voor de Skoll Cup. De eerste wedstrijd op de Bosbaan voor de eerstejaars en alle andere bokalen. Voor de eerstejaars een wedstrijd over 1000 meter, voor alle NOOC ploegen de eerste keer met doorstart en de finale met vaste start, voor Bokaal X tweemaal een vaste start. Voor alle ouderejaars ploegen was de wedstrijd 2 km met vaste start. Zie voor alle uitslagen onderaan het wedstrijdverslag

Zaterdag barstte het al vroeg los met Dames 6 in de NOOC Dames 6 poule. Na een snelle voorwedstrijd plaatsten ze zich voor de A-finale. Na een spannede wedstrijd werden zij overtuigend eerste, het eerste competitieblik van dit weekend was binnen! Ook betekent dit promotie naar de NOOC Dames 4 poule! Na Dames 6 was het de beurt aan Heren 5 in de NOOC Heren 4 poule om ’s ochtend vroeg voor de eerste keer de baan over te gaan. Na een degelijke voorwedstrijd hebben zij zich geplaatst voor de A-finale waarin zij netjes een tweede plek wisten te bemachtigen. Een mooie prestatie en promotie naar de NOOC Heren 3 poule!

Nadat de eerste C4+en het water over waren was het tijd voor de mannen Club8+. Nadat de heer Verwoerd last minute toch nog de problemen met de Cox wist op te lossen, gingen ze vol goede moed het water op. Het is een zwaar veld waarin zij helaas niet konden stunten voor een plekje in de finale.

Net na de lunch was het tijd voor de Dames Bokaal X. De crème de la crème van het eerstejaarscompetitie roeien zit in deze poule. Er wordt hard gevaren en een mishaal wordt meteen bestraft. Dames 1 en Dames 2 wisten zich helaas niet te plaatsen voor de A-finale. Met een eerste plaats in de B-finale voor Dames 1 en een 5de plaats voor Dames 2 in de C-finale delen zij nu een 10de plek in Bokaal X, keurig de bovenste helft van de Bokaal. Met extra motivatie om het volgende wedstrijd nog beter te doen, ben ik heel benieuwd naar de stand na de Rottebokaal!

Na een relatief rustige ochtend was het tijd voor Heren 3, 4, 6, 7, 8, en 9 in de NOOC Heren 5 poule. Door wat minder ervaring van de roeiers en stuurtjes, is dit een poule met gegarandeerde chaos. Met 6 (!) ploegen in deze poule droeg Aegir zeker haar steentje bij hier aan. Dat het weer ook nog eens omsloeg en de golven inmiddels over het vlot heensloegen hielp niet mee. Nadat uiteindelijk, net op tijd, alle ploegen op het water lagen kreeg de hele Heren 5 poule het voor elkaar om met zijn allen tussen de vlotten en de finishlijn in een grote kluwe vast te komen liggen. Na het nodige ingrijpen vanaf de kant en de toegesnelde kamprechters kon er dan toch gestart worden. Met ploegen in de B-, D-, E- en F-finale concludeerden de heren zelf dat ze met wat training waarschijnlijk boven zichzelf en de rest van de poule uit zouden stijgen. Hopelijk is dit genoeg motivatie voor volgende wedstrijd en kunnen zij nog promoveren dit seizoen.

Zondag begon wederom vroeg met Dames 7 en Dames 8 in de NOOC Dames 7 poule. Gelukkig was het beter weer wat ten goede kwam van onze dames. Dames 7 plaatste zich voor de A-finale, en met een 6de tijd mogen zij volgende wedstrijd starten in de NOOC Dames 6 poule. Dames 8 plaatste zich voor de B-finale, met een 6de tijd daar hebben zij laten zien in de juiste poule te zitten.

Ook vroeg was het voor de heren van de Vlietbokaal, de Dames Club8+ in de Kruithuisbokaal en de Dames 2X van de Ask & Embla bokaal. Na wat problemen met de opstelling konden de heren met behulp van invaller de heer Bronsgeest toch nog starten. 2 km bleek een taaie afstand en de concurrentie in de voorronde was groot. Helaas bleek de voorronde zo sterk dat zij de finale niet gehaald hadden, maar zoals zij zelf zeiden ‘we roeiden sneller dan de ploeg achter ons’. Indien ze in een andere voorronde waren geloot hadden ze ’s middags nogmaals moeten starten. Er viel nog veel te verbeteren, hopelijk zien we dit volgende wedstrijd!

Vlak na het Herv4+ veld was het de beurt aan de Dames Club8+. Na een spannende race waar zij na 100 meter écht aan gingen, plaatsten zij zich netjes voor de B-finale. In de zware B-finale werden zij knap 4de. Volgende wedstrijd is de A-finale het doel, eerder ‘aan’ gaan is de opdracht en dan moet het haalbaar zijn!

Voor de dames van Renssen en Diependaal was de Skoll Cup de eerste ‘normale wedstrijd’ na de Tweehead en de Nereus Carpit Noctem was het nu slechts 2 km rechtdoor op de Bosbaan. Na de voorronde waren ze redelijk tevreden al waren er wel een paar duidelijke focus puntjes voor de B-finale. Met een 4de plaats in de finale gingen ze tevreden naar huis.

’s Middags stond Bokaal X voor de heren op het programma. Menig roeitalent dat volgend jaar beslist in training moet roeit in deze poule. Een mindere dag kan men zich niet permitteren, daar is het niveau te hoog voor. Na ietwat teleurstellende voorrondes plaatsten Heren 1 zich voor de B-finale en Heren 2 zich voor D-finale. Ondanks dat beide ploegen zich redelijk herpakten in de finales waren de heren niet erg tevreden over de wedstrijd. Heren 1 staat momenteel 10de in Bokaal X en Heren 2 19e.

Na een korte pauze voor Aegir was het de beurt aan Dames 5 in de NOOC Dames 5 poule. Met flink wat aanmoediging, wat zelfs bij de BOWA te horen was, plaatsten zij zich voor de C-finale. De 5de plek was ‘oké’ voor deze wedstrijd, echter willen ze volgende wedstrijd zichzelf verbeteren.

Als laatste was het de beurt aan Dames 3 en Dames 4, beiden in de NOOC Dames 1 poule. Dames 3 had een mindere voorrronde en plaatsten zich voor de B-finale. Helaas konden zij geen vervolg geven aan de winst op de HNOT in de A-finale. In de B-finale bewezen zij met een zeer overtuigende eerste plek dat zij zeker in de A-finale thuis horen. Volgende wedstrijd zien wij hen dan ook weer in de A-finale! Dames 4 heeft de lijn van de HNOT wel doorgetrokken, met een 5de plek in de B-finale gaan zij zeer tevreden naar huis.

Al met al een geslaagd weekend, op naar de Rottebokaal!