Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
ocra slot zaterdag.pngocra slot zondag.png

Ocra Slotwedstrijden

Door mej. Joustra

De Okeanos Sprint en de Orca Slot zijn de laatste wedstrijden van dit seizoen. Alle ploegen verzamelden zich op de Bosbaan om een laatste weekend maximaal te presteren en het seizoen goed af te sluiten. De Okeanos Sprint wordt verroeid over een afstand van 500 meter met een A-finale later op de avond. De Orca Slot is de allerlaatste wedstrijd van alle bokalen en het Nederlands Studenten Kampioenschap C4+ wordt verroeid.  

Zaterdag ochtend was het erg vroeg de beurt aan Dames 7, met een keurige tijd in de voorwedstrijd plaatsten zij zich voor de B-finale. In deze B-finale werden zij knap 3de. In de NOOC bokaal zijn zij in dames poule 6 op een 16de plek geëindigd. Na poule 6 was het de beurt aan de dames die deelnamen aan het Nederlands Studenten Kampioenschap. Dames 1 , Dames 2 en Dames 3 wisten zich te plaatsen voor het NSK (de top 12 van Bokaal X strijdt tegen de top 12 van NOOC Bokaal poule 1). Dames 3 kon voor het eerst dit seizoen meten met de beste ploegen van Bokaal X. Na spannende voorwedstrijden waarin had geroeid werd, wisten Dames 1 en Dames 3 zich te plaatsen voor de halve finales. In de halve finales gunden de ploegen elkaar geen enkele mishaal en was het Dames 1 wat zich overtuigend plaatse voor de A-finale, Dames 3  moest genoegen nemen met de B-finale. De finale van het NSK is 2km, een taaie afsluiter na al 2x 100 meter geroeid te hebben. Na 500 meter lagen de dames nog op een 4de plek, na 1000 meter was dit de 3de plek en in de laatste 500 meter wisten zij met een denderende eindsprint, alleen de eerste 500 meter van de nummer 1 was sneller, naar de 2de plek te roeien. Niet alleen een hele goede race met een mooi resultaat, ook een nieuw Aegir record, 8:16,63 min, dames gefeliciteerd!

Ook dames 6 en dames 5 moesten vroeg naar de start. Dames 6 heeft zich goed staande gehouden en is uiteindelijk 4de geworden in NOOC dames poule 4, heel knap gedaan dames! Na een steady wedstrijd sluit Dames 5 het seizoen af als 2de in NOOC dames poule 6. Het laatste 1 km blok van de ochtend was voor de heren van het Nederlands Studenten Kampioenschap. Heren 1 plaatste zich met een tweede tijd in de kwart-finales netjes voor de halve finale. In de halve finale werd er aanzienlijk harder geroeid en moest heren 1 aan de bak. Met een derde plek al vanaf de start werd de A-finale in een tijd van 3:31,35 min veiliggesteld dit is een nieuw Aegir record! Dat het zwaar zou worden in de A-finale was duidelijk, toch gingen de heren er vol voor. Na 1 km lagen de heren op een knappe vierde plek, echter bleek 2 km toch wat te lang en werden de heren uiteindelijk 6de in de A-finale in een tijd van 7:42,09 min, wederom een nieuw Aegir record! Een hele knappe prestatie in het zware NSK veld!

Na de eerstejaars bokalen was het tijd voor de clubvelden. De heren club 4+ sloot de Vlietbokaal af met de 12de plek in poule B. Een zware wedstrijd maar de heren sluiten met een tevreden gevoel het seizoen af. De heren club 8+ was na een zwaar seizoen blij dat het klaar was, ondanks de minder goede resultaten toch het seizoen afgemaakt, goed gedaan. De dames club 8+ sloot het seizoen af met een nieuw Aegir record, met een tijd van 7:22,31 kunnen zij terugkijken op een geweldig seizoen dat zij afsluiten met een 12de plek in de Kruithuisbokaal, gefeliciteerd dames! Mej. Van Renssen en mej. Diependaal hoefden de Orca Slot niet meer te starten en sloten daarmee het seizoen af met een 5de plek in de bokaal. Zowel de heren als de dames talenten acht kwamen goed mee in het veld en zijn vol goede moed voor de NSRF.

Zondagochtend was, zoals bijna het gehele seizoen al, de beurt aan dames 8 in NOOC dames poule 7. Zij sloten het seizoen niet alleen met een mooi feest maar ook met een 14de plek in poule 7 af.  Heren Bokaal X was ook vroeg van de partij, Aangezien het voor de stand in de bokaal niet erg veel meer uitmaakte besloten de heren er het laatste weekend van te genieten en de laatste wedstrijd steady te roeien maar niet boven zichzelf uit te stijgen. Heren 1 en Heren 2 plaatsten zich allebei voor de C-finale en werden daar respectievelijk eerste en zesde. Heren 1 sluit het seizoen af met een 9e plek in Bokaal X en Heren 2 sluit het seizoen af met een 19e plek in Bokaal X, beide ploegen hebben bewezen in Bokaal X thuis te horen, goed gedaan heren!

De dames in NOOC dames poule 1 maakten zich ook op voor de laatste wedstrijd. Dat zowel dames 3 als dames 4 in NOOC dames poule 1 zou eindigen leek zo goed als zeker, echter werd er nog hard gestreden om de plek. Dames 4 heeft gedaan wat ze moesten doen en sloten daarmee het seizoen af met de 17de plek in NOOC dames poule 1! Dat Dames 3 zaterdag al het NSK gestart had was nergens aan te merken, zeer overtuigend wonnen zij de voorwedstrijd, op naar de A-finale. Na 500 meter lagen zij nog op de 4de plek maar met een goede tweede 500 meter wisten zij als 3de over de finish te komen. Dit resulteerde in een 3de plek in NOOC dames poule 1, fantastisch gedaan dames!

Vlak voor NOOC heren poule 5 waar Aegir een flink aandeel in heeft, moest Heren 5 in NOOC heren poule 3 de baan over. De heren voeren niet de allerbeste wedstrijd van het seizoen maar gaan toch met een goed gevoel naar huis, zij zijn als 10de in NOOC heren poule 3 geëindigd, een mooie prestatie. Zondagmiddag was het dan de beurt voor de heren in de beroemde en beruchte NOOC heren poule 5. Heren 4 steeg boven zichzelf uit en mocht zelfs de B-finale starten, echter was er een blessure opgelopen in de voorwedstrijd waardoor de heren genoodzaakt waren zich af te melden voor deze B-finale. Heren 4 sloot het seizoen af met een 15e plek in NOOC heren poule 5. Heren 6, Heren 7, Heren 8 en Heren 9 sloten het seizoen respectievelijk af met een 21ste, 18de, 10de en 8ste plek af. 

Als laatste van de dag en dus van het seizoen verschenen Dames 1 en Dames 2 aan de start. Met het NSK nog in de benen van gister moest er vandaag weer gepresteerd worden. Met speels gemak plaatsten beiden ploegen zich voor de A-finale, Dames 1 deed dit zelfs in een nieuw Aegir record met een tijd van nu 03:54,86 min, nu al een goede afsluiter! Het werd echter nog beter, Dames 1 werd 3de en Dames 2 werd 4de! Dit betekent dat zij het meer dan waar hebben gemaakt in Bokaal X, Dames 1 werd 3de in de bokaal en Dames 2 8ste, waanzinnig dames!

Met het einde van de Okeanos Sprint en de Orca Slot komt er (helaas) ook een einde aan het competitieseizoen. Het was een heel mooi seizoen vol goede prestaties op elk niveau waar iedereen trots op kan zijn. Ik ben in ieder geval erg trots op competitieroeiend Aegir, dank voor het geweldige jaar!

Opdat Aegir volgend jaar een nog succesvoller seizoen mag hebben!