Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

46e Novembervieren

 door dhr. Bronsgeest

De eerste zondagochtend van november geen heerlijk herfstzonnetje, maar dikke mistdekens boven het spiegelgladde water van de Amstel. De wedstrijdleiding had reeds besloten het eerste blok af te gelasten en lange tijd was het onzeker of het tweede blok wel van start mocht. Gelukkig was heertje herfst goedgemutst en konden mejuffrouw Stam, mejuffrouw Heimovaara, mejuffrouw Van der Laan, mejuffrouw Huijzer en stuurvrouwe Hogenhuis de Rutger Stuffken te water leggen. In de 4 km lange achtervolgingsrace roeiden zij Njord en Argo voorbij en met krachtige halen veroverden zij met ruim  30 seconden op de nummer twee de eerste plaats. Het eerste blik van het seizoen is een feit!

 

In het derde blok sloeg de heer Van Blitterswijk een combi met Orca en Vidar voor in het SA 4+ veld. Het voorslaan mocht helaas niet baten en op een dikke 15 seconden van de nummer één roeiden hij naar een zesde plek. De eerstvolgende Aegir ploeg die over de finish kwam was een combi uit het Noorden met namens Aegir de heren Bletsis (slag) en Schepers (boeg). Waar ze achterin het veld startten, leverde een degelijke race hen uiteindelijk een derde plek in het O 4+ veld op. In hetzelfde veld startten ook de heren Bos, Reede, Statius Muller en Offens met stuurvrouwe Nobel. Helaas was het O 4+ veld te sterk en moesten de mannen genoegen nemen met een laatste plek.

De bij wijze van spreken  ‘hekkensluiters’ van dit blok en tevens van de 46e Novembervieren waren de heren Sandor, Beuling, Tewelde en Kruse met stuurvrouwe Hogenhuis. Helaas niet opnieuw een blik voor stuurvrouwe Hogenhuis, maar dit maal een vijftiende plek en daarmee het linker rijtje.

 

Naast bovengenoemde dames en heren wedstrijdroeier had onze zware ploeg uit ’09 opnieuw een reünie. De heer Kamphuis roeit tegenwoordig echter voor de Hoop, stapte daarom met onder meer de heer Elting in een 4+ en kaapte helaas de overwinning voor de neus van diens ploeggenoten weg.

 

Kortom, het eerste blik is binnen, op naar het volgende blik!