Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

NKIR

Door Mej. G. E. Joustra

Competitiesectie

Omdat het inmiddels te koud hoorde te zijn om buiten te kunnen roeien was het 12 december tijd voor het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien. Een waar ergometer spektakel en veel gesneuvelde (persoonlijke) records. Tussen al deze wedstrijdroeiers mochten de competitieroeiers natuurlijk niet ontbreken. Aegir had dit jaar maar liefst 5 ploegen in het clubvieren veld aan de start, drie heren ploegen en twee dames ploegen. Allen startten voor de eerste keer het NKIR wat zorgde voor de nodige gezonde spanning. Dit resulteerde in goede prestaties die veel vertrouwen bieden voor de rest van het seizoen!

 Mej. Koopman, mej Kouwenhoven, mej. Wissink en mej. Van Esch vertegenwoordigden de dames club8+. Met een tijd van 03:48,4 zaten zij keurig op hun streeftijd. De tweede dames ploeg bestond uit een combinatie topC4+, EJD en DCL8+, mej. E van den Berg, mej. Fokkema, mej. N van den Berg en mej. Van der Wal hadden 03:54,3 minuten nodig om het Nederlands kampioenschap Indoor Roeien te volbrengen.

Heren TopC4+ 1, de heer Diepeveen, de heer Blaakman, de heer Dullaart en de heer Steunenberg, finishten in een keurige 03:14,1 minuten precies op hun streeftijd. Heren topC4+ 2, de heer Klooster, de heer Frehe de heer van Hemmen en de heer Jannink hadden 03:27,8 minuten nodig, een nette tijd en onder de meegegeven streeftijd. De heer Rugge, de heer Van Dalen, de heer Van der Hoeven, en de heer Fluitman vormden in een combinatie van HCL8+, topC4+ en invaller de heer Rugge de laatste ploeg. Zij waren in 03:19,6 minuten klaar met het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien 2015.

Dames en heren goed gedaan, op naar een mooi seizoen!