Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Nereus Carpit Noctem

Door mej. Joustra

Zaterdag 9 april werd de Nereus Carpit Noctem (NCN) verroeid op de Amstel. Dames 11 van de Sprintbokaal en mej. Diependaal en mej. Van Renssen van de Ask&Embla bokaal (D2x) verschenen aan de start. De NCN begint met een achtervolgingsrace over 2500 meter, gevolgd door een 250 meter boord-aan-boord voor Nereus langs. Een plek bij de top 8 is vereist voor de kwartfinales (250m).  

Na flink wat chaos op het vlot konden de dames van Dames 11 gelukkig op tijd weg van het vlot en oproeien voor de 2500 meter. De dames doen niet voor niks mee met de Sprintbokaal dus 2500 meter was wel erg ver en resulteerde in een 28ste plek. Gelukkig was daarna nog de 250 meter waar ze zichzelf hebben verbeterd tot een 19de plaats, overal zijn ze op de 26ste plek van de NCN geëindigd. Aangezien niet iedereen van de NCN de Sprintbokaal startte, mochten de dames 27, b’vo, punten meenemen naar Groningen.

Mej. Diependaal en mej. Van Renssen waren na de vijfde plek in de Ask & Embla bokaal na de Tweehead vastbesloten deze keer minimaal weer top vijf te varen. Met een steady 2500 meter was er een goed begin gemaakt, bij de 250 meter kwam het goed van pas dat de dames al meer dan een jaar samen roeien. Er kon goed tempo getikt worden wat resulteerde in een plek in de halve finales. Met een derde plek op de NCN en een derde plek in de bokaal gingen ze tevreden naar huis.