Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

21e Jeugd - en Tweehead & 66e Skiffhead

Door dhr. Bronsgeest

 

Afgelopen zaterdag vond de 21e editie van de Jeugd- en Tweehead plaats. Vanzelfsprekend kwam namens dé roeivereniging uit het Hoge Noorden geen enkele jeugdroeier uit. Op de Tweehead daarentegen startten twee dames en wel mejuffrouw Diependaal en mejuffrouw Renssen. In het DCl 2x veld trotseerden zij de tegenvallende weersomstandigheden en pakten ze een uiteindelijke elfde plek.

 

Nog geen etmaal later maakte de 21e Jeugd- en Tweehead plaats voor de 66e editie van de Skiffhead. Een zoveelste Head zie ik u denken. Maar nee, deze Head is anders, deze Head is geen acht kilometer aan beuken en reupen in een acht of een vier. Nee, deze Head is 7,5 kilometer aan finesse en aan eenzaamheid in de skiff. Vanaf Ouderkerk langs de Hoerenbocht de racebaan over gaat de ene na de andere skiffeur de Rozenoord onderdoor en op naar de Omval om dan de laatste loodjes richting de K.A.R.Z.V. ‘De Hoop’ af te leggen alwaar te finishen.

Zo ook deden een drie heren en één dame dat namens de G.S.R. ‘Aegir’. De taaie en eenzame afstand leek hen allen niet te deren.

De ervaren roeirot de heer Van Blitterswijk bemachtigde én een derde plek in het SA 1x veld én een derde snelste tijd van de dag. Kortom, een mooi debuut op de Skiffhead!

Achteraan in datzelfde H 1x veld startte ook de heer Twellaar. Skiffeur na skiffeur raapte hij op en een tijd van 29:26,7 bleek genoeg te zijn voor een eerste plek in het B 1x veld. Melvin, gefeliciteerd!

Ook de heer Schepers kwam uit in het H 1x veld en ook hij roeide mee in het B 1x veld. Een enkele stuurfout kostte hem echter wellicht de eerste plek, hij eindigde 15 secondes achter de heer Twellaar op de tweede plek.

In het een-na-laatste veld op die zondag startte mejuffrouw Huijzer als een van de laatste in het D 1x veld. Na 7,5 kilometer aan pompen en sturen wist zij een derde plek in het DB 1x veld te bemachtigen.

 

Kortom, een geslaagd weekend op de Amstel!