Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
uitslagen zaterdag.pnguitslagen zondag.pngpoule indeling.png

Wedstrijdverslag Heineken Nooc Openingstoernooi

Door mej. Joustra

Vrijdag 1 april (geen grap!) was het openingsfeest van het Heineken Nooc Openingstoernooi en daarmee ook de opening van alle eerstejaars bokalen in Tilburg. Velen hadden een slaapplek in een van de huisjes of op de camping van Beekse Bergen wat een waar festival terrein was geworden.

Traditiegetrouw begint de HNOT met het brassen om het podium. Nadat de hele KNSRB samen spande en Vidar eens heeft laten zien hoe het heurt, was het mooi geweest. Op naar zaterdag, voor velen, de eerste wedstrijd. Voor de NOOC bokaal en Bokaal X twee keer 500 meter achtervolging in de voorwedstrijden en een finale van 500 meter boord-aan-boord (vier banen).  De Sprintbokaal heeft één voorwedstrijd van 500 meter, ook achtervolging, en een A-, B-, en C-finale boord-aan-boord van 500 meter (vier banen).

Zaterdagochtend was het Dames 5 dat als eerste de baan over moest, gevolgd door Heren 8 en Dames 7. Na wat onwennige voorwedstrijden was de finale een mooie afsluiter voor de eerste ploegen.  Zij plaatsten zich voor NOOC Dames poule 5, NOOC Heren poule 5 en NOOC Dames poule 7, respectievelijk. Na de lunchpauze was het tijd voor de Heren van Bokaal X, een nieuwe bokaal voor de topploegen van alle verenigingen dus de verwachtingen waren hooggespannen.  Heren 1 had twee sterke voorwedstrijden en plaatsten zich voor de B-finale. Helaas konden ze het door materiaalpech niet waar maken in de finale, dit resulteerde uiteindelijk in een  8ste plek. Heren 2 had na een sterke eerste voorwedstrijd een mindere tweede voorwedstrijd, zij moesten helaas in de E-finale starten.

Dames 4 en Heren 5 mochten als laatste op zaterdag de baan over. Dames 4 stoof weg in de voorwedstrijden en plaatsten zich  voor de A-finale waar zij derde werden en zich plaatsten voor NOOC Dames poule 1, B’vo! Heren 5 kon helaas de snelle eerste voorwedstrijd geen vervolg geven en plaatste zich voor NOOC Heren poule 4.

Zaterdagavond was het beroemde ‘tentfeest’, waar de alcohol rijkelijk vloeidde en er de nodige pasjes werden gemaakt. De string is niet veroverd dus die hangt volgend jaar weer boven in de paal.

Zondagochtend begon de dag weer vroeg, gelukkig wel in het zonnetje. Heren 6 en Heren 7 mochten als eerste de baan over en plaatsten zich beiden na een wat moeizame wedstrijd voor NOOC Heren poule 5. Dames 8 en Dames 6 mochten kort na de heren starten en plaatsten zich voor NOOC Dames poule 7 en NOOC Dames poule 6, respectievelijk. Heren 3 had een moeizame tweede voorwedstrijd maar wist zich te herpakken voor de finale, zij plaatsten zich voor NOOC Heren poule 5.

De dames van de Sprintbokaal sloten het ochtendblok af met eenmaal 500 meter, Dames 9 werd 15e, Dames 10 werd 25ste en Dames 11 werd 29ste. Het feestje de avond van te voren was een groot succes dus het deerde de dames niet dat ze niet nogmaals de baan over hoefden.

Zondagmiddag, nog steeds in het zonovergoten Tilburg was het tijd voor de Dames van Bokaal X. Dames 1 had een mindere eerste voorwedstrijd maar wist in de tweede voorwedstrijd te laten zien wat ze in huis hebben, helaas plaatsten zij zich voor de C-finale, waar ze orde op zaken stelden door deze te winnen. Dames 2 kende twee steady voorwedstrijden en plaatste zich voor de B-finale waar zij netjes derde werden. Heren 9 en Heren 4 konden lekker uitslapen en begonnen redelijk fris aan de wedstrijd. Heren 9 bleek een duidelijke voorkeur te hebben voor de doorstart, de voorwedstrijden gingen aanzienlijk sneller dan de finale met vaste start, zij plaatsten zich voor NOOC Heren poule 5. Heren 4 bleek juist beter te zijn in een vast start dan in de doorstart, en roeiden in de finale hun snelste tijd, zij plaatsen zich hiermee voor NOOC Heren poule 5.

Dames 3, de derde TopC4+ van Aegir mocht als laatste van de dag de baan over. De eerste voorwedstrijd was wat spannend maar toch een keurige tijd gevaren. Daarna hadden de dames de smaak te pakken en verbeterde zich ruim in de tweede voorwedstrijd. Na een hele spannende A-finale wisten de dames er, met een tafje verschil, met de winst vandoor te gaan. Dit belooft een spannende NOOC Dames poule 1 te worden!

Al met al een zeer geslaagd weekend, op naar nog veel meer zonovergoten weekenden met goede prestaties dit seizoen!