Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

European University rowing Championships Hannover 

Door dhr. Bronsgeest

Van 9 tot en met 12 september stond Hannover in het teken van hard roeien, heel hard roeien. De European University rowing Championships werden namelijk daar gehouden. Studenten vanuit heel Europa reisden dan ook af naar Hannover.

Zo ook onze grote sterke man Van Blitterswijk. Op de NSRF slotwedstrijden wist hij zich te kwalificeren. Na prachtige plaatjes met op de achtergrond het wonderschone Hannover bij schemering en met op de voorgrond hijzelf op het water, was het moment daar, de voorwedstrijd. Op enkele secondes miste hij directe plaatsing voor de halve finale, maar met een herkansing de volgende ochtend was nog  niets beslist. En ja hoor, met in het achterhoofd de morgenstond heeft goud in de mond verscheen de heer Van Blitterswijk fris en fruitig aan de start en stelde met overmacht een eerste plaats in de herkansing en daarmee een plek in de halve finales veilig. Door nog diezelfde middag een tweede plek in de halve finales binnen te slepen, was de A-finale dan toch bereikt en het was aan de heer van Blitterswijk om zich staande te houden tussen de reuzen uit het Oostblok.

En dat deed hij! Met een uiteindelijke tijd van 7:12,69 moest hij de Pool Grabowski met amper een boegballetje zich voor dulden en sloot hij het EUC af met een vijfde plek.

Ook de lichte dames Offens, De Keijzer, Van Renssen en Bruggeling mochten als kroon op een geweldig seizoen (meerdere overwinningen en een uiteindelijke tweede plek in het eerstejaarsklassement plus een tellend blik) naar het EUC te Hannover. Na de gehele vakantie fanatiek te hebben getraind en na een paar weken voor het belangrijke weekend hun strenge diëten te hebben gevolgd, was het moment daar: de European University rowing Championships te Hannover.

De 59 kilo grens bleek in de een-na-laatste week te ambitieus en werd dan ook overboord gegooid. Onze lichte schoonheden zouden die zware dames eens laten zien wat hard roeien is. In een aftastende voorwedstrijd konden zij 1000 m lang goed meekomen, maar moest uiteindelijk genoegen worden genomen met een vijfde plek. De lichte dames waren moe, maar absoluut niet moe gestreden. In de herkansing werd tot de laatste centimeter gestreden en het uiterste gegeven en binnen twee secondes eindigden drie ploegen, zij helaas als derde van de drie met een plek in de B-finale als resultaat.

De B-finale, de laatste kans om die zware dames de stuipen op het lijf te jagen! De accenten en snoeiharde tussensprintjes, alles ging goed, maar door een verwoestende eindsprint van vier Franse mademoiselles werd dat alles teniet gedaan. Op een tafje werd de B-finale helaas verloren. Meiden, jullie hebben gestreden als leeuwinnen!