Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

4e Damen Raceroei Regatta

 Door dhr. Bronsgeest

Het afgelopen weekend vond de 4e editie van de Damen Raceroei Regatta plaats en wat lag de Willem-Alexander Baan er prachtig bij! Geen gure windstoten en geen schuimkoppen op de golven, maar een zachte wind en heerlijke zon.

 

Zaterdagochtend trapte de heer Schepers af met een tweede plek in de voorwedstrijd, enkel Skoll finishte eerder. In de A-finale kwam hij minder overtuigend uit de startblokken, maar vocht zichzelf vanaf de 1000 meter terug in de race om uiteindelijk een vier à vijf bootlengtes achter Saurus de tweede plek in het B 1x veld op te eisen.

Ook de heer Van Blitterswijk startten in de skiff, maar dan in het SA 1x veld. In de voorwedstrijd had hij de heer Keijser uit Leiden voor zich te dulden. In de A-finale duelleerde hij tot op de 1500 meter met een Tilburger die in de laatste 500 meter de langste adem bleek te hebben. Een vijfde plek voor onze ouderejaars skiffeur.

 

Mejuffrouw Grevers, mejuffrouw Heimovaara, mejuffrouw Van der Laan en mejuffrouw Mulder roeiden in de voorwedstrijd gemakkelijk naar de eerste plek. Achter de nummer één Okeanos pakte Njord met een sterkere eindsprint de tweede plek en hadden onze dames genoegen te nemen met de derde plek in het DDev 4- veld.

Het woord domineren kenmerkte zowel de voorwedstrijd als de A-finale van het DO 2- veld, aangezien mejuffrouw Austie en mejuffrouw Stam tot tweemaal toe het gehele veld met een straatlengte naar huis stuurden en in de A-finale zelfs het Aegir record tot op enkele luttele secondes naderden. Voor mejuffrouw Austie betekende dit eerste blik het kwijtraken van de beginnelingstatus. Dames, van harte gefeliciteerd met de mooie prestatie!

In het DEj 8+ veld maakten de dames van de overkant in de eerste 500 meter van de voorwedstrijd het verschil en finishten onze eerstejaars dames als tweede. In de finale snelden ze uit de startblokken maar verviel het in de loop van de race van een derde naar een vierde naar uiteindelijk een vijfde plek.

 

Door in haar voorwedstrijd de tijdsnelste nummer drie te zijn, kwalificeerde mejuffrouw Baeten zich toch voor de A-finale van het LDB 1x veld. In deze tot op de laatste meter zenuwslopende A-finale kwam zij net te kort, op 0,82 seconde ontglipte haar het beginnelingen blik. Mejuffrouw De Keijzer en mejuffrouw Bruggeling startten beiden het LDSA 1x veld, maar dit veld bleek ietwat veel te sterk te zijn. Met een vierde respectievelijk vijfde plek in de voorwedstrijd zat de zaterdag er voor hen op.

Het DN 2x veld kende slechts drie inschrijvingen en dus roeiden mejuffrouw Offens en mejuffrouw Karsten direct de A-finale. Waar het deze tweedejaars lichte dames de eerste 500 meter redelijk lukte om bij de Laga/DDS combinatie te blijven, bouwde deze rood blauwe combinatie in de overige 1500 meter de voorsprong gestaag uit. Kortom, een uiteindelijke tweede plek voor onze lichte dames.

De eerstejaars lichte dames lukte het dankzij een gedomineerde voorwedstrijd wel de A-finale te bereiken. In de A-finale vlogen de dames de startblokken uit en pakten de eerste plek om in de tweede 500 meter naar een zesde plek te zakken. Na zich te hebben herpakt, klommen ze via een vierde naar de uiteindelijke derde plek in het LDEj 4* veld.

Mejuffrouw Van Loenen, de vijfde eerstejaars lichte dame, startte het DB 1x veld wat helaas een maatje veel te sterk bleek te zijn gezien de zesde plek in de voorwedstrijd. In diezelfde voorwedstrijd wist mejuffrouw Huijzer haar tweede plek niet vast te houden. Met een eerste plek in de B-finale liet ze echter wel zien in de A-finale thuis te horen.

 

De heer Sandor, de heer Kamerbeek, de heer van Blitterswijk en de heer Beuling voelde de gehele voorwedstrijd lang de hete adem van Triton in de nek, maar hielden het hoofd koel en pakten met 0,24 van een seconde de eerste plek in de voorwedstrijd. In de A-finale maakte Laga in de start het verschil dat zij tot de finish zouden vasthouden. Onze heren finishten daarachter op de tweede plek.

De eerstejaars lichte pikken lukten het in de voorwedstrijd niet om eerste of tweede te worden en waren met een vierde plek aangewezen op de B-finale. In de B-finale zakten ze helaas totaal door de ondergrens door pas als zesde over de finish te komen.

 

Ook op de zondagochtend trapte het kleinste nummer af, namelijk mejuffrouw Van Loenen in de skiff. In heat 2 van het M18 1x veld miste deze lichte dame de aansluiting met het veld wat resulteerde in een derde plek.

Een uur later pakte mejuffrouw De Keijzer ten koste van een lichte dame van de Gijas de derde plek in de voorwedstrijd van het LDN 1x veld. In de A-finale moet zij pas in de laatste 500 meter Proteus laten gaan, de fut voor een eindsprint ontbreekt en ze finisht op een tweede plek. Mejuffrouw Baeten kon daarentegen geen vuist maken in zowel diezelfde voorwedstrijd als in de B-finale en had genoegen te nemen met de vijfde respectievelijk vierde plek. In de tweede voorwedstrijd van het LDN 1x veld startte mejuffrouw Bruggeling goed weg om daarna helaas via een vierde naar een vijfde plek af te glijden. In de B-finale lukt het haar wel om de tweede plek van begin tot eind vast te houden.

 

De heren Sandor, Kamerbeek, van Blitterswijk en Beuling pakten in de voorwedstrijd al een tweetal bootlengtes op het de rest van het LN 4- veld. In de A-finales roeiden de heren opnieuw alle tegenstand naar huis en finishten als eerste. Dit eerste blik maakte van het hoofd van de heer Kamerbeek een glanzende kale knikker. Heren, een mooie prestatie en van harte gefeliciteerd!

Bij de eerstejaars lichte pikken was van zaterdag op zondag van opstelling gewisseld in de hoop mee te kunnen doen om het beginnelingenblik. In de voorwedstrijd klommen de lichte heren van een vierde naar een derde plek, maar het naar de tweede plek toe klimmen lukte helaas niet. De B-finale verliep helaas op eenzelfde manier als de voorwedstrijd verliep wat resulteerde in een vierde plek.

De heren Blankestijn en Vlaskamp startten in een combinatie vier met Asopos en de overkant. In de directe A-finale slaagden er helaas niet in om bij het veld te blijven en kwamen uiteindelijk als zesde binnen.

 

Mejuffrouw Huijzer lukte het helaas niet om bij de eerste twee in de voorwedstrijd te eindigen en kon dus opnieuw laten zien dat zij niet thuis hoort in de B-finale van het DN 1x veld. Net als op zaterdag deed ze dat ook op zondag door de B-finale met een vier bootlengtes te winnen.

In het overvolle N 1x veld slaagde de heer Schepers er niet in om of de voorwedstrijd te winnen of de tijdsnelste nummer twee te zijn en was diens lot tot de B-finale beschoren. Hierin klom hij van een vierde naar een uiteindelijke derde plek.

 

Ditmaal snelden onze eerstejaars dames voor Laga uit de startblokken uit, maar diende in de tweede 500 meter Laga voor te laten gaan. In de A-finale van het DB 8+ veld mislukte het snelle starten van eerder op de dag finaal, maar klommen de dames van plek vijf (zelfs plek zes) via plek vier naar de uiteindelijke plek drie achter Njord en Laga.

In de tweede voorwedstrijd van het LDB 4* veld sloeg Triton een gat met onze eerstejaars lichte dames die tweede werden. In een zenuwslopende laatste A-finale van de dag lagen onze lichte dames steeds een boegballetje of een puntje voor op of Triton of op Argo. In de allerlaatste twee halen tikten de lichte dames van Triton op het juiste moment uit en drukten volgens de fotofinish op die manier hun boegbal voor de onzen. Een geweldige race met een mooie maar zure tweede plek.