Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Blasphemy

Door: mej. Joustra

5 maart was het dan eindelijk zo ver, de Blasphemy. Een legendarische ‘wedstrijd’ die in het teken staat van kennismaking en integratie tussen de KNSRB verenigingen. Er werd natuurlijk geroeid maar het hoogtepunt is  toch wel het diner en het feest op het U.S.C.. Na een relatief warme winter was het ’s ochtends steenkoud maar gelukkig geen regen en ’s middags kwam zelfs de zon door! Met 7 heren ploegen en 5 dames ploegen  was Aegir beter vertegenwoordigd dan ooit. Volgend jaar hopelijk met nog meer publiek en coaches voor een nog mooiere wedstrijd en aansluitend feest.

Voor velen de eerste wedstrijd ooit en een goede oefening voor de eerstejaarsbokalen. 500 meter boord aan boord in materiaal van de U.S.R. Triton, wat toch van wat mindere kwaliteit bleek te zijn dan ons eigen materiaal.  De voorbereidingen waren per ploeg er verschillend, van uiterst serieus voor de topC4+ en tot voor de eerste keer na de welverdiende rustperiode sinds de Van der Rijnst.

Na wat perikelen met het OV dat niet reed, is iedereen al dan niet in een wat aangepaste opstelling vol goede moed gestart. De resultaten waren zeer wisselend, door weinig roei-ervaring, materiaal pech of een snoek van de zenuwen wisten alleen de heren Klooster, Jannink, Benedictus en van Hemmen die onder begeleiding van mej. van Adrichem een plekje bij de beste 18 te bemachtigen, waarvoor hulde! Helaas speelden de zenuwen op in de tweede heat, waardoor ze helaas niet doorgingen naar de tweede heat met de beste acht.

Ondanks dat Aegir het niet tot de beste acht ploegen wist te schoppen was het een zeer geslaagde Blasphemy met een festival-achtig einde. ’s Avonds tijdens het diner en het feest op de PhRM heeft Aegir na een heftige strijd gelukkig wel de winst behaald!